23. tekmovanje ljubiteljskih kuharjev

Objavljeno 11.10.2017 ob 12:15 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki

V soboto, 7. 10. 2017, je na naši šoli potekalo 23. tekmovanje ljubiteljskih kuharjev. Tema letošnjega tekmovanja, ki so ga organizirali reviji Ženska in Maja ter Lidl Slovenija, je bila Živite z navdihom - kuhajte z otroki.

Gospa Marta Krpič, odgovorna urednica revije Ženska, je zjutraj tekmovalce in goste pozdravila z besedami: »Lepo je videti skupaj ljudi, ki gojimo tradicijo, da družina vsaj enkrat na dan sede skupaj za mizo in se ob dobri, domači hrani pogovarja. To je prav in dobro za našo bodočnost, saj bomo tako ohranili pristne stike ter lepši svet.«

V pripravi najljubše družinske jedi se je pomerilo 8 parov. Člani strokovne komisije so bili učitelja kuharstva Nataša Kamerički in Srečko Lešek, učitelj strežbe Robert Štojs, odgovorna urednica revije Maja Marjana Ogorevc Žgalin, Marta Krpič ter kuharski mojster Tomaž Kavčič.

Komisijo so najbolj prepričali mamica in hči Maja Lilija in Mia Štukelj, ki sta si z domačimi testeninami z zelenjavno polivko in mešano solato iz jesenske zelenjave prislužili tretje mesto, babica in vnukinja Milena in Eva Rak, ki sta pripravili piščančje zrezke z zelenjavo v listnatem testu in solato in zasedli drugo mesto ter zmagovalni par očka in sin Boštjan in Tomaž Pernek z domačo lazanjo in zeleno solato.

Utrinke si lahko ogledate v galeriji fotografij.

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...