Sprejem novincev

Objavljeno 06.10.2017 ob 13:41 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki

V sredo, 4. 10. 2017, smo se zbrali na tradicionalnem dogodku naše šole - na trgatvi in sprejemu novincev, na katerem vsako leto sprejmemo medse dijake prvih letnikov in preverimo iz kakšnega “testa” so.

Letos smo prireditev vodili dijaki 4. č, ker smo to šolsko leto varuhi šolskega ključa, ki smo si ga težko priborili.

Na žalost nam je ponagajala mati narava in tako ni bilo trgatve, ker je pol grozdja pozeblo, pol so ga pa pozobali ptiči. Zato  smo za novince pripravili kratek kviz o trgatvi poleg ostalih nalog – peke peciva, plesa in ličenja, s katerimi smo preizkusili dijake prvih letnikov in ugotovili, če so dovolj zreli in odgovorni, da jih sprejmemo medse. Na koncu je sledila še prisega, s katero so novinci obljubili, da se bodo držali pravil šole ter da se bodo spoštljivo obnašali ne samo do profesorjev, temveč tudi do dijakov višjih letnikov.

Letošnjo prireditev smo pripravili v olimpijskem duhu - važno je sodelovati in ne zmagati, zato razglašamo, da so vsi razredi dobro opravili preizkus in jih z veseljem sprejemamo v svoje vrste. Utrinke smo zbrali v galeriji fotografij.

 

Anastasia Filipič, 4.č

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...