Svetovni dan turizma

Objavljeno 03.10.2017 ob 21:45 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Turizem

27. septembra smo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje obeležili svetovni dan turizma. Dijaki 4. letnikov EGD so pripravili delavnice na temo letošnjega praznovanja: »Trajnostni turizem kot orodje razvoja«. Ostali dijaki so obiskali po štiri delavnice in se zabavali ob domiselnih predstavitvah, se pomerili v raznih spretnostih in se mimogrede tudi kaj novega naučili. Čeprav so bile zelo zanimive prav vse delavnice, bom naštela le nekaj naslovov: Čaji po svetu, Terorizem in nevarna mesta v turizmu, Glamurozno kampiranje, Naravni nastanitveni objekti, Najlepše skrivne plaže sveta, Razvoj turističnih poklicev v prihodnosti, Kaj človeštvo žene tja gor?, Kenya and their sustainable development, Zeleni načini potovanj, Eko hoteli v Sloveniji.

Doživeli smo še en odličen dan, kjer smo za skupno dobro vrste strnili dijaki in učitelji. Hvala vsem dijakom, ki so pripravili delavnice, njihovim mentorjem, vsem udeležencem in njihovim spremljevalcem.

Nekaj utrinkov pestrega dogajanja si lahko ogledate v galeriji.

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...