Interaktivna delavnica Zavoda Vozim: Še vedno vozim – vendar ne hodim

Objavljeno 25.09.2017 ob 07:10 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki

Že četrto leto sodelujemo z Zavodom Vozim in tudi pri projektu  »Mestna občina Celje - varna in mladim prijazna«, ki je namenjen dijakom tretjih letnikov v Mestni občini Celje.

V Evropskem tednu mobilnosti, ki je letos potekal med  16. in 22. septembrom 2017, so se dijaki oddelkov 3. a, 3. b, 3. c in 3. č udeležili interaktivne inovativne preventivne prometne delavnice »Še vedno vozim – vendar ne hodim«, preko katere so se skozi zgodbo poškodovanca v prometni nesreči na neformalen način seznanili s prometno varnostjo.

Naš gost je bil gospod Janez Hudej. S svojo življenjsko zgodbo se je dotaknil vseh nas in naših src.

Na invalidskem vozičku je pristal že leta 1981, ko se je v prometni nesreči ponesrečil z motorjem. Nesreča mu ni prinesla samo telesnih sprememb; takrat se je moral odločiti za življenje in se je. Postal je odličen športnik. Sodeloval je na številnih paraolimpijskih igrah, evropskih in svetovnih prvenstvih in dosegel odlične rezultate.

S svojo življenjsko zgodbo je želel naše dijake in vse nas, ki smo ga poslušali, opozoriti na nenehne nevarnosti v prometu.

Uporaba telefona, popite alkoholne pijače, zloraba drog, prevelika hitrost, neupoštevanje varnostnih predpisov, precenitev svojih sposobnosti … včasih je odločilna zgolj sekunda in življenje se nam spremeni za vedno …

Tatjana Goršek

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...