Utrip Mednarodnega folklornega festivala na SŠGT

Objavljeno 11.09.2017 ob 12:51 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki

V petek, 8. 9. 2017, sta se v okviru 12. Mednarodnega folklornega festivala na naši šoli predstavili skupini iz Romunije in Poljske.

Organizator festivala je Medobčinsko kulturno društvo od Celja do Žalca. Folklorna prireditev se je začela je leta 2006. Njen namen je bil pripraviti kakovostno folklorno prireditev na Celjskem. Festival postaja vedno bolj znan. Do zdaj je na festivalu nastopilo že 41 tujih skupin. Letos je sodelovalo tudi 12 slovenskih skupin območja Celja, Žalca in Laškega.

Vsi zbrani smo z navdušenjem spremljali nastop folkloristk iz Romunije, katerim so se pri naslednjem plesu pridružili še folkloristi. Oblečeni so bili v njihovo tradicionalno narodno nošo. Sledil je nastop folklorne skupine iz Poljske. Po prireditvi smo se pokramljali z g. Bojanom Pevcem, ki je zanimivo prireditev vodil.

Folklorni skupini sta navdušili vse dijake in učitelje naše šole. Upamo, da bomo tudi v naslednjih letih lahko spremljali tako izjemne nastope folklornih skupin. Vabimo vas k ogledu galerije fotografij.

Nuša Ribežl Medved, Zala Ulaga in Žiga Jovan, 3. č

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...