Naš dijak Jaka Udrih pometel s konkurenco na državnem prvenstvu v odbojki na mivki

Objavljeno 01.09.2017 ob 08:45 v naslednjih kategorijah: Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga, Prva stran, Športna vzgoja, Naši dijaki

20. 7. 201 je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki. Udeležila sta se ga tudi mlada perspektivna odbojkarja, naš dijak Jaka Udrih ter njegov soigralec, Mariborčan Rok Možič. Skozi turnirje U17, U19 in U21 sta si z odlično igro zagotovila sodelovanje na finalnem turnirju na Kongresnem trgu v Ljubljani v vseh omenjenih kategorijah.

Jaka in Rok sta s prikazano energijo, dobro telesno pripravljenostjo ter odličnim tehničnem znanjem premagala tudi tri leta starejše nasprotnike, ki jima na igrišču niso bili kos.

Trdo delo, odrekanje in disciplina odlikujejo mladega perspektivnega Jako Udriha, ki je pri svojih 16 letih samo letos osvojil že 6 zlatih medalj ter na mednarodnem MEVZA beach turnirju tudi po dvakrat bronasto medaljo.

Glede na to, da Jaki in Roku v Sloveniji ni konkurence, ter da sta v skupnem seštevku točk na turnirjih v odbojki na mivki dosegla najvišje število točk, smo ju imeli možnost spremljati tudi na turnirju Pokala Slovenije mladih ter na evropskih turnirjih v ruskem Kazanu in češkem Brnu, kjer sta zastopala barve Slovenije.

V Brnu so se mladi odbojkarice in odbojkarji na mivki med seboj pomerili v starostnih kategoriji do 18 let. Jaka je pometel s konkurenco in se tako veselil najboljše uvrstitve, postal je srednjeevropski prvak.

V kategoriji U18 sta Jaka in njegov soigralec Rok v predtekmovalni skupini B opravila z dvema češkima paroma. Z 2:0 sta bila boljša od Havlasa in Dvoržaka ter od Maxinerja in Podroužka. Tudi tretja češka naveza Havlin in Beneš jima v četrtfinalnem obračunu ni bila kos. Zmagala sta z 21:14 in 21:18 ter se uvrstila v polfinale. Udrih in Možič sta se nato še enkrat pomerila s Havlasom in Dvoržakom in se tudi tokrat veselila zmage z 2:0. V velikem finalu sta slovenska odbojkarja tekmecema, Štočeku in Knoblochu, oddala prvi niz na prvenstvu, a se na koncu vseeno veselila zaslužene zmage z 19:21, 21:18 in 15:11, ki jima je prinesla naslov srednjeevropskih prvakov.

Na zadnjem turnirju v Kazanu v Rusiji sta Jaka Udrih in njegov soigralec Rok Možič (Maribor)  dosegla deveto mesto na EP do 18 let.

Udrih in Možič, sicer večkratna slovenska prvaka v mlajših kategorijah, sta prvenstvo v Rusiji začela odlično, saj sta v svoji predtekmovalni skupini kar po vrsti odpravila dvojice iz Turčije, Ukrajine in Hrvaške. Boljša sta bila z 2:1 od turške naveze Ozdemir/Cebeci, nato z 2:0 od Ukrajincev Matvieieva in Pavliuka, za konec pa sta se veselila še prepričljive zmage z 21:9 in 21:7 nad Hrvatoma Stipanovićem in Delićem ter v svoji skupini osvojila prvo mesto ter se neposredno uvrstila med najboljših šestnajst dvojic v Evropi.

V boju za uvrstitev v četrtfinale sta Slovenca naletela na prva nosilca prvenstva, Rusa Čuknenkova in Arhipova. Tekmeca sta bila boljša z 21:16 in 21:14, s čimer sta naša predstavnika izločila iz boja za najvišja mesta. Možič in Jaka Udrih sta s tremi zmagami in le enim porazom na koncu osvojila 9. mesto

 

Petra Udrih

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...