Zgodbo o Celjskih so kulinarično ponesli v svet ...

Objavljeno 12.06.2017 ob 13:27 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki

Noben dan na šoli ni enak drugemu. Pogosto pa so si podobni. A so dnevi, ki so povsem drugačni od ostalih. Takšen dan je bila sreda, 31. 5., ko so nas obiskali učenci in učitelji šestih držav, ki so na obisku v Sloveniji na medpredmetnem povezovanju s pomočjo strategije Storyline in je postavljen v čas srednjega veka. Gosti jih OŠ Lava v Celju. Ta dan so preživeli na naši šoli. Najprej so spoznali razvoj naše šole, vodniki so jih popeljali po šoli, naši dijaki pa so pod vodstvom zmagovalnih ekip na tekmovanju Tuševa zlata zvezda in njunih mentorjev gospe Božnik in gospoda Bezgovška pripravili srednjeveško kulinarično razkošje, ki so jim ga v delavnici pomagali soustvarjati gosti. Ob zaključku delavnice je ne terasi naše šole gospa Križnik s svojimi dijaki pripravila čudovito animacijo in pogostitev za vseh 41 gostov. Jedi, ki so jih pripravili gostje iz Španije, Portugalske, Nizozemske, Nemčije, Turčije in tudi iz Slovenije, so dopolnili z ustreznimi napitki in izvrstnim vinom. Gospa Kamerički pa je z dijaki za zaključek pripravila še sladico, ki razveseli vse goste, zlasti pa vse mlade.
Prisrčno slovo nam je povedalo več kot vse besede. Njihov nasmeh in iskre v očeh so bile nagrada in zadovoljstvo za ves  naš trud in delo. Oglejte si tudi galerijo fotografij.
Zapisala: Vida Lončarič

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...