Pri pouku turizma na OŠ Lesično

Objavljeno 08.06.2017 ob 10:04 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Svetovalna služba

V petek, 2. 6. 2017, smo se odpravili na promocijo na Osnovno šolo Lesično. V okviru izbirnega predmeta turizem, ki ga izvajajo na njihovi šoli, smo dijaki Mojca Bračun, Renato Plevnik, Tjaša Kunst, Valentina Kokol in Tamara Kramer v premstvu gospe Cecilije Božnik predstavili Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Celje. Učenci so nas lepo sprejeli in z velikim zanimanjem poslušali, kaj naša šola ponuja. Dijaki turistične usmeritve smo vse skupaj popestrili z manjšim kvizom o njihovi okolici ter nekaj o Celju. Odlično so sestavili tudi sestavljanke, ki so prinesle dodatne točke pri igri. Dijakinji, ki sta predstavljali gostinski del naše šole, sta med tem časom pekli vaflje, s katerimi smo se na koncu vsi posladkali.

Vonj po vafljih si bodo zapomnili kot vonj po naši šoli in k druženju je privabil celo mimoidoče na šoli. Oglejte si tudi galerijo fotografij.

 

Mojca Bračun, 2.b

Foto: Cecilija Božnik

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...