Bronasto in srebrno priznanje na vseslovenskem tekmovanju iz finančne pismenosti mladih

Objavljeno 31.05.2017 ob 10:27 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Ekonomski predmeti

V Ljubljani so se 18. maja  ponovno zbrali dijaki, ki so med letom obiskovali Krožek mladi in denar na svoji šoli. Krožki se izvajajo v okviru projekta finančnega opismenjevanja mladih, ki poteka na številnih šolah pod okriljem  revije Moje finance. Krožek smo izvajali tudi na naši šoli. Svoje znanje so na tretjem državnem tekmovanju iz finančne pismenosti  pokazali  tudi naši dijaki. Anika Kropf iz 1. b je prejela priznanje  za udeležbo na tekmovanju, Dimitrije Pešić iz 1. b je osvojil bronasto priznanje, Tatjana Terbovc iz 2. a pa srebrno priznanje. Čestitamo.

Po končanem tekmovanju smo  prisluhnili  strokovnjakinji, ki je predavala, kako vlagati v vzajemne sklade. Iztok Levac, ki vzpostavlja mrežo Subway,  nam je zaupal, kako pri svojem poslu izkoristiti socialna omrežja, Nataša Kozlevčar  o pomenu osebnega finančnega načrta, dijaki pa so dobili že nov izziv …

Suzana Klavs, mentorica

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...