Finale Tuševe kuharske zvezde 2017

Objavljeno 09.05.2017 ob 14:00 v naslednjih kategorijah: Kuharstvo, Strežba, Turizem, Prva stran

V hotelu Ramada Resor v Krajnski  Gori je potekalo finalno tekmovanje za Tuševo kuharsko zvezdo 2017. V finalno tekmovanje sta se iz naše šole uvrstili ekipi v sestavi Tina Gumilar 2. a, Timotej Matjaž 3. a, Miha Hriberšek 4. a, Nina Goričnik 2. c in Tomaž Vadlan 4. č, Mirzel Tursunović 4. č, Lucija Lapornik 4. č in Neža Kočnar 4. č pod vodstvom mentorjev Boštjana Bezgovška, Cecilije Božnik, Kristjana Klančnika in Janeza Turnška. Po vrhunskih predstavah, ki so navdušile vse obiskovalce in člane komisije, so na koncu odločale malenkosti in trema. Tako se je naša druga ekipa zavihtela na drugo mesto v konkurenci  osmih najboljših ekip iz vse Slovenije. V pripravi restavracijske sladice nas je prekašala le ekipa iz Srednje šole za gastronomijo in turizem Ljubljana.

Dogodek so z vrhunskim glasbenim nastopom popestrili pevci glasbeno instrumentalne skupine SŠGT Celje pod vodstvom mag. Ingrid Slapnik, ki so z glasbo pospremili in na koncu nagradili najboljše v Sloveniji. Tekmovanje so spremljali naši najboljši dijaki na nagradnem izletu. Te je med drugim pot peljala v Planico, kjer so bili deležni vodenega ogleda edinstvenega nordijskega centra, ki osupne s svojo veličino in idiličnim okoljem.

Ob tej priložnosti izrekamo tudi iskreno zahvalo celotni ekipi podjetja TUŠ, ki je s svojim prispevkom  omogočila mladim dokazovanje na tako visokem nivoju.

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...