Predstavitev poklicev na OŠ Pod goro v Slovenskih Konjicah

Objavljeno 24.04.2017 ob 20:10 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki

V ponedeljek, 10. aprila 2017, smo  z dijaki na OŠ Pod goro  predstavili poklice v gostinstvu in turizmu.  Pripravili smo delavnice za učence  šestih razredov, kjer smo jim skušali približati poklic kuharja, natakarja ali sodobneje gastronoma hotelirja ter gastronomsko-turističnega tehnika, učencem bolj znano pod imenom turistični vodič. Za gostinski del predstavitve sta poskrbela Anja Matijec  in Lovro Vetrih, ki sta šestošolce navdušila  z velikonočnim pogrinjkom,  pripravo orehovih piškotov, ki  so jih učenci pod vodstvom Anje napolnili s čudovito čokoladno kremo. Za piko na i pa so pripravili še sadni smuti, ki je prijal ob grizljanju  piškotov.

Za turistični del sta z animacijo skrbeli Maja Beškovnik in Lavra Terbovšek. Predstavili sta znamenitosti Celja in Slovenije preko kviza, kjer so bili  učenci zelo tekmovalni. Sprostili so se ob zabavni igri »kričač« ter preizkusili svoje natakarske sposobnosti z nošenjem jajc na pladnju.

Po prijetnem dopoldanskem druženju s šestošolci smo jim zaželeli pravilno odločitev o izbiri svojega poklica. Veselilo nas bo, če bodo izbrali SŠGT Celje za svojo srednjo šolo, kjer se bodo izobrazili za enega od predstavljenih poklicev.

Več v galeriji fotografij.

Zapisala Marija Kotnik, prof.

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...