Uspešno sodelovanje na natečaju Evropa v šoli

Objavljeno 12.04.2017 ob 12:20 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Dijakinje in dijaki našega dijaškega doma so tudi letos sodelovali v natečaju »Evropa v šoli«, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Geslo letošnjega natečaja je bilo »Svet v katerem živimo«.

Na regijskem nivoju so iz dijaškega doma sodelovali: Blaž Berden z literarnim prispevkom, Jan Mitrovič, Elvino Kuhar in Melita Kovač z likovnimi deli, Nika Doler, Anika Golobič Blažič, Nina Kozole in Barbara Grobin  so prispevale zanimive fotografije, Katalina Simonič pa video.

Komisija organizatorjev je ocenila vsa pripela dela, ki so jih posredovali učenci in dijaki ter izbrala regijske nagrajenci, ki  so se uvrstili na državni natečaj.

Med nagrajenci so naši dijaki: Blaž Berden za literarno delo z naslovom »Oh ta svet«; Melita Kovač za likovno delo z naslovom »Skupaj danes za jutri«; Nika Doler za fotografijo »Pot v svetlo prihodnost«, Barbara Grobin za album 4 fotografij z naslovom »V objemu lepega«;  Anika Golobič Blažič za fotografijo z naslovom »Sporočilo« in Katalina Simonič za video z naslovom »Svet pred mojimi očmi«.

Vsem sodelujočim in mentorici Nataši Kajba Gorjup za uspehe iskreno čestitamo in jim želimo uspešno sodelovanje na državnem natečaju »Evropa v šoli 2017«, ki se bo zaključil v maju na skupni prireditvi v Ljubljani.

Veseli smo tudi uspeha naše dijakinje Laure Likozar, ki je nagrajenka fotografskega natečaja na katerem je sodelovala kot dijakinja Gimnazije Celje center.

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...