Ekskurzija v Toskano

Objavljeno 26.03.2017 ob 22:33 v naslednjih kategorijah: Turizem, Prva stran

V četrtek, 16. marca, smo se dijaki zaključnih letnikov programa SSI odpravili na ekskurzijo v prečudovito italijansko pokrajino Toskano. Po dolgi vožnji z avtobusom smo prispeli v srednjeveško Sieno, kjer smo si ogledali  slikovito mestno jedro. Predvsem se nam je zdel zanimiv trg Piazza del Campo, na katerem poteka slavna konjska dirka il Palio. Na trgu Piazza del Duomo smo si ogledali znamenito knjižnico družine Piccolomini. Ogledali smo si tudi mestece San Gimignano.

Naslednji dan smo se odpeljali proti Pisi, kjer smo si na trgu Campo dei Miracoli ogledali poševni stolp, krstilnico in katedralo. Pozno popoldne smo obiskali rojstno mesto vsestranskega umetnika Leonarda da Vincija, v Montecarlu pa smo imeli degustacijo treh vrst toskanskega vina, oljčnega olja, suhih paradižnikov in drugih italijanskih prigrizkov. Zadnji dan naše ekskurzije smo posvetili obisku Firenc.

Ava, Katja in Veronika, 4. b

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...