Sejem Altermed

Objavljeno 21.03.2017 ob 22:58 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Kuharstvo, Dogodki, Eko šola

Leto je naokoli in zopet je nastopil mesec marec, mesec začetka pomladi, mesec sončnih in toplih dni, zvončkov … Prišel je čas, ko smo se zopet lahko predstavili v okviru programa Ekošola na 13. sejmu Altermed. Pridno smo se pripravljali, s skupnimi močmi stopili skupaj in zopet pripravili izjemno stojnico z naslovom Pozitivna energija skozi ves dan z zdravo in uravnoteženo prehrano. Dijaki 1. a Maša Hudoklin, Tamara Kramer, Nives Kovačič, Miha Mastnak in Maj Zimšek, dijaki 2.a Eva Homšak Godler, Zarja Mandelj, Klemen Cigole in Tina Gumilar, dijak 3. a Timotej Matjaž so pod mentorstvom gospe Nataše Kamerički in gospe Cecilije Božnik pripravili drobne prigrizke, kot so ajdov kruh z zelenim namazom za dobro in pozitivno energijo, solato iz treh različnih kaš z mesnimi kroglicami, grizike iz suhega sadja in banan, breskove kremice s čija semeni in mandljevim mlekom. Za piko na i pa je na naši stojnici dišalo še po polnozrnatih vafljih in domačem čokoladnem namazu brez oreščkov. Pohvale za dobro opravljeno delo na stojnici smo dobili ne le od g. ravnatelja Iztoka Leskovarja in gospe pomočnice ravnatelja Tatjane Goršek, ampak tudi od ministra za kmetijstvo g. Dejana Židana in kuharskega mojstra g. Bineta Volčiča.

Pod mentorstvom gospe mag. Ingrid Slapnik smo stojnico polepšali z likovnimi izdelki naših dijakov in prvič vkomponirali tudi živo sceno z Markom Vidičem, Jonasom Krebsom in Sebastjanom Grobelškom. Slike s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

 

Ekokoordinatorice Ekošole: Nataša Kamerički, mag. Ingrid Slapnik in Lidija Tolič Vidrgar

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...