Sejem učnih podjetij

Objavljeno 15.03.2017 ob 21:50 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Turizem, Ekonomski predmeti

8. marec je bil zelo deloven za naše dijake – vodnike. V dvorani Golovec je potekal 11. mednarodni sejem učnih podjetij v organizaciji Centrale učnih podjetij, ki deluje v okviru Ekonomske šole Celje. Dogodka se je udeležilo skoraj 3000 dijakov, profesorjev in gostov iz Slovenije in tujine. Pri tem so se aktivno vključili tudi naši dijaki, ki so vodili goste po Celju v slovenskem, hrvaškem in nemškem jeziku. Da je bil zalogaj res velik, pove podatek, da smo tokrat vključili kar 30 vodnikov, ki jih je z veliko mero odgovornosti pripravila prof. Vida Lončarič. Vodenje je potekalo v dveh terminih in sicer dopoldne ob 9.00 uri ter popoldne ob 12.30. Za koordinacijo na terenu pa je skrbel prof. Janez Turnšek. Na otvoritveni slovesnosti je s soplesalko nastopil dijak 3. b Aljaž Planinšek. Sodelovali smo tudi pri postrežbi gostov na sejmu. To delo je tudi tokrat odlično opravil dijak 4. a Miha Hriberšek.

Še vtisi ene od vodnic, ki je vodila obiskovalce v nemškem jeziku:

»Gostje iz Južne Tirolske so poleg podatkov, ki sem jih posredovala o našem mestu, spraševali tudi o povsem splošnih podatkih o naši deželi, jeziku idr. in si skozi vodenje poskušali zapomniti čim več enostavnih in hkrati uporabnih fraz.

Naši gostje so s seboj pripeljali tudi sonce, ki nas je razvajalo ves dan, kar je še dodatno popestrilo njihovo bivanje v  knežjem mestu.«

Oglejte si tudi galerijo fotografij.

Anja Kumer Lapornik, 3. b

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...