Portugalski dijaki na mednarodni izmenjavi

Objavljeno 04.10.2016 ob 17:43 v naslednjih kategorijah: ERASMUS+, Prva stran

V ponedeljek, 3. 10. 2016, je našo šolo obiskala skupina dijakov, ki se na Portugalskem izobražuje za poklica kuhar in slaščičar. V Sloveniji so na mednarodni izmenjavi Erasmus+, ki jo organizira naša šola.

Dopoldne so preživeli z našimi dijaki in njihovimi učitelji. Oprema šole, stroka in prizadevanje dijakov ter naših učiteljev so jih popolnoma očarali. Filip Burnik jih je odpeljal k pouku kuharstva, ki ga je imela gospa Božnik s 1.e. Dijaki so v angleškem jeziku povedali, kaj so pripravili pri tej kuharski vaji. Predstavili pa smo jim tudi restavracijsko kuhinjo, ekipi, ki se pripravljata pod vodstvom gospoda Leška in Klančnika na tekmovanje na letošnjem GTZ-ju, lahko so tudi degustirali izdelke. Pri gospe Križnik in Kamerički so ta dan imeli bodoči gastronomski tehniki izredni obrok zajtrk, ki so ga lahko doživeli tudi Portugalci. Ogledali so si  naš vrt, trto, pergolo in lipo. Občudovali so učilnice prehrane, biologije, fizike, računalništva, laboratorij in knjižnico. Sodelovali so pri pouku angleškega jezika, geografije in turizma, kamor jih je peljal Primož Drevenšek.

Verjeti niso mogli, da je v Sloveniji  tako kakovostno izobraževanje  in za povrhu še brezplačno. Tukaj bi ne želeli ostati le mesec dni, temveč celo leto! Oglejte si tudi galerijo fotografij.

Zapisala:

Vida Lončarič

Državno prvenstvo v odbojki

20. 12. 2016 se je v Mariboru odvijalo četrtfinale državnega prvenstva v odbojki za dijake. Dijaki naše šole so prvo tekmo izgubili proti favorizirani ekipi Gimnazije 2 Maribor in nato z lepo igro premagali Gimnazijo Ptuj. Žal se v nadaljevanje uvrsti samo prvouvrščena ekipa, tako da letošnje uspešno leto zaključujemo v četrtfinalu državnega ...