Izobraževanje IBO 2016

Objavljeno 06.07.2016 ob 10:29 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Prva stran, Novice šole

V letošnje izobraževanje brezposelnih, ki smo ga izvedli sodelavci Medpodjetniškega izobraževalnega centra SŠGT Celje, se je vključilo 51 oseb. Dve sta izstopili zaradi zaposlitve, vsi ostali so usposabljanje, ki je je potekalo pod geslom Zmorem, ker znam uspešno zaključili. Projekt smo izvedli v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje RS in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport RS.

104 urno izobraževanje smo izvedli v 4 programih: Slovenske tradicionalne jedi, Mesne jedi in priloge, Peka kruha, bureka in pic ter Sladice. Izobraževanje je obsegalo 104 ure, od tega 80 ur praktičnih vaj, ki so jih izvedli učitelji praktičnega pouka kuharstva Srečko Lešek, Boštjan Bezgovšek, Nataša Kamerički in Cecilija Božnik. Praktične vaje smo dopolnili s predavanji s področja prehrane, ki so ga izvedle živilske tehnologinje Tatjana Goršek, Andreja Lesjak in Monika Brglez, z osnovami komunikacije in bontona v gostinstvu pa je udeležence seznanil Vid Burnik.

Izobraževanje smo zaključili v torek, 5. 7. 2016, s podelitvijo potrdil o udeležbi. Udeleženci IBO so na zadnji kuharski vaji s pomočjo mentorjev pripravili pogostitev na katero smo povabili tudi predstavnike Zavoda za zaposlovanje in delodajalce. Goste sta pozdravila ravnatelj SŠGT Celje gospod Iztok Leskovar ter direktorica Območne enote Zavoda za zaposlovanje gospa Alenka Rumbak.

Poglavitni namen projekta je povečati možnosti zaposlitve brezposelnih oseb. Številni udeleženci so pokazali veliko talenta in vedoželjnosti, pa tudi znanja, predvsem pa željo po zaposlitvi na področju gostinstva, zato smo že med izobraževanjem na kuharske vaje in ob zaključku na zaključno prireditev povabili celjske gostince in veseli smo, da je nekaj udeležencev že dobilo priložnost za zaposlitev.

Udeležencem izobraževanja čestitamo in jim želimo, da nova znanja uspešno uporabijo v domači kuhinji in na poklicni poti.

Aleš Brod,

vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra

Državno prvenstvo v odbojki

20. 12. 2016 se je v Mariboru odvijalo četrtfinale državnega prvenstva v odbojki za dijake. Dijaki naše šole so prvo tekmo izgubili proti favorizirani ekipi Gimnazije 2 Maribor in nato z lepo igro premagali Gimnazijo Ptuj. Žal se v nadaljevanje uvrsti samo prvouvrščena ekipa, tako da letošnje uspešno leto zaključujemo v četrtfinalu državnega ...