Sodobna priprava hrane in pijače

Objavljeno 12.05.2016 ob 21:12 v naslednjih kategorijah: Svetovalna služba, Dogodki, Prva stran

Na OŠ Hruševec v Šentjurju je sodobna priprava hrane in pijače med najbolj priljubljenimi predmeti, saj si ga vsako leto izbere veliko sedmošolcev. Letos jih je gospa Šarman imela v svoji skupini kar 27. Veliko je med njimi tudi fantov, ki so ljubitelji kakovostne kulinarike in radi v kuhinji, šolski ali domači, prevzamejo pobudo. Vsako leto pa se tudi zelo veselijo tradicionalnega obiska na naši šoli, ko lahko v šolski ali restavracijski kuhinji kuhajo pod vodstvom naših dijakov. Letos smo jim pripravili tri delavnice. Pri strežbi jih je gospod Klančnik učil pripravljati kakovostne napitke, ki lahko nadomestijo ali popestrijo zajtrk, dijaki so jim predstavili pripravo flambiranja, kar malo prestrašeni pa so sedali za banketno mizo, kjer so se učili uporabljati pribor v najbolj prestižnih lokalih. V labratoriju so pod skrbnim nadzorom gospe Pučnik in njenih asistentk pripravljali naravno zobno kremo in si ogledali tudi druge zanimive poizkuse. Najbolj pa so se razveselili kuharske delavnice, kjer je gospod Bezgovšek s svojimi dijaki pripravil zanje težke in sladke naloge,  hamburgerje z jagodami in popse ... najbolj všeč pa jim je bilo to, da je v tej delavnici delal Žan, naša televizijska zvezda. Pri vseh učencih se je ustavil, jim pomagal in razlagal, ob zaključku pa se je z njimi še fotografiral za spomin.

Oglejte si tudi galerijo fotografij.

Zapisala:

mag. Vida Lončarič, prof.

Državno prvenstvo v odbojki

20. 12. 2016 se je v Mariboru odvijalo četrtfinale državnega prvenstva v odbojki za dijake. Dijaki naše šole so prvo tekmo izgubili proti favorizirani ekipi Gimnazije 2 Maribor in nato z lepo igro premagali Gimnazijo Ptuj. Žal se v nadaljevanje uvrsti samo prvouvrščena ekipa, tako da letošnje uspešno leto zaključujemo v četrtfinalu državnega ...

Zadnje objave na spletni strani