Učenje učenja

Objavljeno 11.04.2016 ob 13:38 v naslednjih kategorijah: Svetovalna služba, Prva stran

V teh pomladnih dneh se z dijaki 1. letnikov SSI programa gastronomija in turizem dobivam po pouku in se skupaj učimo o učenju. Timi so dobili že pred tedni različne domače naloge oziroma teme in se skupaj pripravljajo na predstavitve, ki jih imajo v šoli. Večinoma je razred razdeljen na 9 skupin in te imajo 10 minut časa, da nam svojo temo predstavijo. O njej se pogovorimo in skupaj ovrednotimo tudi predstavitev, saj je dobra predstavitev za naše dijake tudi priprava na trženje svojih izdelkov in storitev ter dobra predstavitev sebe na trgu delovne sile. Pri predstavitvi si pomagajo z različnimi pripomočki, plakati, IKT-jem, da motivirajo poslušalce. Teme so o: učnih stilih, učnih navadah, priljubljenosti predmetov in o tem, česa se radi učimo in česa ne ter zakaj, o osebnem urniku in težavah v zvezi z njim, izrabo prostega časa, dejavnikih učenja, učenjem poslovnega bontona, formalnem in neformalnem pridobivanju znanja ter pomenu le tega. Nekatere skupine se zelo potrudijo in me navdušijo, saj že zdaj kažejo znake uspešnega pristopa k delu z ljudmi, predanost in pripravljenost poglabljanja in širjenja svojega strokovnega znanja, spet drugi ne. Tako, kot je vsak dan tudi sicer pri pouku.

Vendar večina ve, da je učenje nenehen proces spreminjanja sebe, ki zahteva izkušnje, čas in napor ali kot rečemo malo za šalo in malo za res - nasilje nad svojo lenobo.

Šolska pedagoginja:

mag. Vida Lončarič, prof.

Državno prvenstvo v odbojki

20. 12. 2016 se je v Mariboru odvijalo četrtfinale državnega prvenstva v odbojki za dijake. Dijaki naše šole so prvo tekmo izgubili proti favorizirani ekipi Gimnazije 2 Maribor in nato z lepo igro premagali Gimnazijo Ptuj. Žal se v nadaljevanje uvrsti samo prvouvrščena ekipa, tako da letošnje uspešno leto zaključujemo v četrtfinalu državnega ...