Razstava Naše telo - Our Body

Objavljeno 04.04.2016 ob 21:19 v naslednjih kategorijah: Naravoslovni predmeti, Prva stran

V petek, 1. 4. 2016, smo si z dijaki 2. a, 2. b, in 2. c v okviru interesnih dejavnosti ogledali poučno razstavo človeške anatomije NAŠE TELO – OUR BODY. Znanstveno in poučno razstavo, po kateri nas je vodil študent drugega letnika medicine, sestavlja več kot 200 eksponatov, ki so jih ohranili s polimerno impregnacijo. Razstava nam je zlezla pod kožo - dobesedno in v prenesenem pomenu, saj je razkrila kompleksnost človeškega telesa, hkrati pa omogočila bližnji in tridimenzionalni vpogled v notranji ustroj. Namesto modelov so na ogled prava človeška telesa, tako da smo lahko videli, kar po navadi vidijo samo zdravniki in znanstveniki.

Glavno vodilo razstave je pravzaprav izobraževanje o človeškem telesu, kako je zgrajeno, kakšne so funkcije posameznih delov in sklopov, kako naše slabe razvade vplivajo na razvoj določenih bolezni in ozaveščanje ter promoviranje zdravega načina življenja. Za lažji pregled je razstava razdeljena na galerije: okostje in mišičevje, živčevje, dihalni sistem, sečila in spolovila, prebavila ter srce in ožilje. Edinstveno doživetje vredno ogleda.

 

Urška Močnik, prof.

Maja Štukelj, prof.

Državno prvenstvo v odbojki

20. 12. 2016 se je v Mariboru odvijalo četrtfinale državnega prvenstva v odbojki za dijake. Dijaki naše šole so prvo tekmo izgubili proti favorizirani ekipi Gimnazije 2 Maribor in nato z lepo igro premagali Gimnazijo Ptuj. Žal se v nadaljevanje uvrsti samo prvouvrščena ekipa, tako da letošnje uspešno leto zaključujemo v četrtfinalu državnega ...