Medregijsko tekmovanje dijaških domov v odbojki – dekleta

Objavljeno 04.04.2016 ob 07:57 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Tekmovanje se je odvijalo 31. 3. 2016 v športni dvorani Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.

Poleg ekipe DŠD Celje so sodelovale še ekipe DD Ruše, DD Janeza Boska Želimlje in DD Drava Maribor.

Pred samim pričetkom so bile izžrebane kombinacije medsebojnih tekem. Igralo se je po načelu vsaka ekipa z vsako ekipo, na dva dobljena seta, do 25 točke.

Dvorana je bila primerno pripravljena, višina mreže je ustrezala pravilom OZS in Domijade, za kar je poskrbel g. Dragan Bojinović.

Tekmovanje je potekalo tekoče brez zapletov. Pred vsako igro je dal sodnik  igralkam čas za ogrevanje in možnost serviranja. Sojenje je bilo korektno, zato s strani igralk in njihovih mentorjev ni bilo nikakršnih pritožb.

Zaradi sistema igranja je tekmovanje potekalo precej časa, vendar to ni motilo tekmovalnega vzdušja.

Precej izenačeni sta bili ekipi DD Ruše in Želimlje, ki sta pokazali igro na zelo visokem nivoju, kar je posledica dijakinj, ki aktivno trenirajo ali pa so že kdaj trenirale odbojko. Tudi pogoje za treninge imajo precej ugodne.

Lepo igro predvsem pa borbenost sta pokazali tudi ostali dve ekipi.  Potrebno je poudariti, da je ekipa iz našega doma sestavljena iz igralk, ki so svoje odbojkarsko znanje prinesle le iz OŠ oziroma so ga pridobivajo v trenutnem izobraževanju in interesni dejavnosti v domu.

Na koncu tekmovanja je bil vrstni red sledeč:  1. mesto DD Ruše; 2. mesto DD Janeza Boska Želimlje; 3. mesto DD Drava Maribor in 4. mesto DŠD Celje.

Na Domijado Rogla 2016 se uvrstita prvi dve ekipi, ki se bosta pomerili z ekipama zahodne regije.

Organizatorica tekmovanja:

Darija Kotnik

Državno prvenstvo v odbojki

20. 12. 2016 se je v Mariboru odvijalo četrtfinale državnega prvenstva v odbojki za dijake. Dijaki naše šole so prvo tekmo izgubili proti favorizirani ekipi Gimnazije 2 Maribor in nato z lepo igro premagali Gimnazijo Ptuj. Žal se v nadaljevanje uvrsti samo prvouvrščena ekipa, tako da letošnje uspešno leto zaključujemo v četrtfinalu državnega ...