Prešernov dan, slovenski kulturni praznik

Objavljeno 07.02.2012 ob 11:06 v naslednjih kategorijah: Slovenski jezik in književnost, Novice šole

8. februarja Slovenci praznujemo Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. Na osrednji državni proslavi se s Prešernovimi nagradami in nagradami Prešernovega sklada spomnimo umetnikov, ki so v zadnjem letu zaznamovali slovenski kulturni prostor.

Ob obletnici smrti Franceta Prešerna se spomnimo tudi njegovega dela. S svojim pesnjenjem je dokazal, da je slovenščina izrazno dovolj močna za umetniško ustvarjanje. Nova država se mu je poklonila, tako da je del Zdravljice razglasila za državno himno. S proslavami, ki potekajo po vsej državi, dajemo pesniku priznanje, na katerega je v življenju predolgo čakal.

Na naši šoli smo kulturni praznik obeležili v petek, 10. 2. 2012, s proslavo v Mestnem kinu Metropol Celje. Nastopila je šolska glasbena skupina pod mentorstvom mag. Ingrid Slapnik, nato smo si ogledali izbrane filme 4. Festivala kratkega dijaškega filma DIFIfest 2011. Več fotografij prireditve najdete v galeriji.

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.