Štrudl žur 2011

Objavljeno 23.05.2011 ob 13:26 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Novice šole

V mesecu maju je že tradicionalno potekala predaja ključa, katero so letos organizirali dosedanji  »ključarji« 4. c. Lanski zmagovalci so pripravili program, ki je potekal v duhu reševanja našega planeta oz. našega mikrokozmosa. Tekom šolskega leta so bili dijaki evakuirani dvakrat,  zato se je porodila ideja, da je rdeča nit letošnjega »Štrudl žura« varovanje šole v primeru  še kakšne »bombe«.

V mesecu aprilu smo na razrednih urah pričeli s pripravami, ki so bile ustvarjalne, zabavne in pa seveda tudi naporne. Rojevale so se ideje o nastopajočih, sodelujočih, o glasbi, igrah in opremi.

V četrtek, 19. maja  smo na šolskem dvorišču izvedli prireditev, na kateri so se za naslov ključarja pomerili  4. a, 4. b, 4. c,  4. č  in pa 1. e s tremi predstavnicami razreda.

Program se je pričel s tuljenjem sirene in z glasbeno točko treh dijakov 4. c razreda. Igre, ki smo jih pripravili za nastopajoče so potekale na temo gasilstva in reševanja pred požari. S prvim izzivom, ki smo ga dijakom tretjih letnikov naprtili že  prej, so se morale ekipe po kar najboljših močeh in čim bolj izvirno predstaviti na določeno glasbo. Pričakovanja: veliko plesa, igranja in smeha. Program se je nadaljeval z nastopom našega dijaka, strastnega pevca Davida Vukosavljevića,, tokrat na odru  v koreografiji  »Lepi Dasa«. Ker so požari pogosti, še bolj pa grožnje, je bila vsebina druge točke kako se pred tem zavarovati. Naslednji izziv je bila torej štafeta, ki je od tekmovalcev zahtevala hitrost in usklajenost, ekipe so morale mimo ovir prenesti predmet in podreti tarčo na koncu poligona. Zmagal je tisti, ki je najprej podrl tarčo oz. tisti, ki  je v določenem času najdlje prišel. V središču pozornosti pa niso bili samo naši tekmovalci, temveč tudi dijaki naše šole, ki so prireditev popestrili s harmonikami. Zadnja točka je bila tudi zadnji izziv, kjer so ekipe poslale na prizorišče po enega predstavnika; tekmovalci so imeli na glavah čelade, ki so jih morali po taktu glasbe sneti z glave in jih natakniti na glavo sosednjemu tekmovalcu. Čelade niso smele padati po tleh! Tekmovalec, ki ni imel čelade, je izpadel  iz igre. Zmagal je  seveda tisti, ki je  vztrajal najdlje. Maestro, muzika ... Zadnja igra je bila odločilna, zdaj pa se za poveljniško mizo dogaja res nekaj čudnega. Odločitev je težka, mnenja različna. Končna odločitev komisije je bila,  da je naslednji varuh  ključa letošnji 3. c. S svečano prisego so glasno in jasno obljubili, da bodo skrbeli za šolo, mladi rod dijakov ter predvsem za družabnost, prijateljstvo in mladostno radost.

Skupna ugotovitev je bila, da je gasilstvo najbolj priljubljena aktivnost na SŠGT, saj se očitno ne dogaja dovolj in je potrebno … pa saj že vemo kaj.

K uspehu prireditve sta pripomogla tudi profesorja Aleš Brod in Vid Burnik. Prvemu gre zahvala za tehnično podporo in logistiko, drugemu pa za pripravo voditeljev prireditve na nastop. Zahvala tudi vodstvu šole in učiteljskemu zboru, ki  je tudi v letošnjem šolskem letu omogočilo tovrstno druženje dijakov.

Ogljete si album fotografij.

Razredničarka 4. c:

Romana Padovnik Rajšter

Mladinsko raziskovalno delo

Mestna občina Celje je objavila razpis za 42. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Mladi za Celje«. Rok za oddajo prijav je 11. 11. 2019.

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno ...

Zadnje objave na spletni strani