15 let evropskih projektov

Objavljeno 23.11.2017 ob 21:59 v naslednjih kategorijah: Prva stran, ERASMUS+

V torek, 21. 11. 2017, smo v Narodnem domu obeležili 15-letnico evropskih projektov v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti. Ob prisotnosti številnih partnerjev je pionirka mednarodnih projektov na šoli Darja Štiherl predstavila prve korake v svet mobilnosti in evropskih partnerstev. Dolgoletno dobro delo je okronala Erasmus+ listina kakovosti v PIU, ki pomeni veliko priznanje, obenem pa veliko odgovornost, da tudi v prihodnje izvajamo projekte na visoki ravni kakovosti. Mag. Natali Borinc je predstavila mobilnost osebja, Filip Burnik pa mobilnost dijakov. Posebej zanimiva je statistika dela mednarodne pisarne. V 15 letih se je projektov udeležilo 453 oseb, od tega 345 dijakov in 108 zaposlenih na šoli in v gospodarstvu. Naši partnerji so razpršeni po vsej Evropi, saj smo sodelovali kar z 22 evropskimi državami. Za mednarodne projekte je šola pridobila več kot 1,2 milijona evrov EU-sredstev.

Programi mobilnosti so postali prepoznavni znak Srednje šole za gostinstvo in turizem. Številni nekdanji udeleženci, ki so prišli na prireditev, so potrdili, da so z mobilnostjo povezani njihovi najlepši spomini na srednješolsko obdobje. Marsikomu od njih je ta izkušnja zaznamovala nadaljnjo poklicno pot. Med njimi je tudi Matic Kriter, vodja gostinstva v Termah Olimia, ki je zbranim predstavil svojo zgodbo o uspehu.

Prisotne je nagovoril tudi celjski župan Bojan Šrot in še enkrat čestital vodstvu šole in vsem zaposlenim za odlično opravljeno delo. O pozitivnih učinkih sodelovanja šole z delodajalci v okviru mobilnosti osebja je spregovoril Andrej Regoršek, direktor gostinstva iz Term 3000. V posebno veselje pa nam je bilo, da sta naše partnerstvo skozi svoje oči osvetlila tudi dva izmed najboljših tujih partnerjev - ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik g. Antun Perušina in direktor Language Xchange Ireland (LXI) g. Con Furey. Prireditev je z izbranimi mislimi zaključila predstavnica slovenske nacionalne agencije CMEPIUS mag. Marja Medved.

Ob koncu predstavitve je povabljene čakalo prav posebno presenečenje - koncert glasbeno-instrumentalne skupine SŠGT, ki z mentorico mag. Ingrid Slapnik že deset let skrbi za vrhunske glasbene užitke. Čeprav mentorica in dijaki radi rečejo, da so zgolj ljubitelji glasbe, je že po uvodnih taktih jasno, da bi jim izvedbo lahko zavidal marsikateri profesionalni glasbenik.

Za piko na i so poskrbeli v aktivu kuharstva in strežbe. Po koncertu so za povabljene pripravili kulinarično popotovanje skozi številne evropske države.

Obeležje Jurčičevega leta 2021

Objavljamo posnetek, s katerim obeležujemo Jurčičevo leto 2021. Nastal je pri mentorici Dušanki Safran, pripravila pa ga Larisa Jančič iz 3. b.

https://www.youtube.com/watch?v=aEX9DqkvlMo