Strokovna ekskurzija v Rogatec, Rogaško Saltino in še kam

Objavljeno 23.09.2017 ob 17:19 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Turizem

V četrtek, 18. 5. 2017, smo se dijaki 2. b, c in č razreda odpravili na ekskurzijo. Pot nas je peljala najprej do Rogatca, kjer smo si ogledali Muzej na prostem, spoznali, kako so ljudje živeli v preteklosti, videli Šmitovo hišo, staro trgovino, gospodarsko poslopje, vodnjak v obliki čaplje, kozolec in kovačnico. Z avtobusom smo nadaljevali do Rogaške Slatine, si ogledali kristalno dvorano v Grand hotelu Rogaška Slatina in izvedeli tudi veliko o zgodovini in delovanju hotela. Sprehodili smo se tudi po prelepem parku in se ob odlični kavi nastavljali sončnim žarkom. Med nadaljnjo vožnjo smo videli Aqua Luno in Terme Olimia. Naš naslednji postanek je bil pri samostanu Olimje. Tu nam je pater predstavil delovanje samostana od samih začetkov pa vse do danes. Občudovali smo lahko prelepo baročno cerkev in v samostanski lekarni izvedeli zanimiva dejstva o zdravilstvu. Seveda pa smo se vsi ves dan najbolj veselili ogleda čokoladnice. Najboljši del je bil zagotovo degustacija njihove čokolade. Izlet smo zaključili na Jelenovem grebenu, kjer nam je lastnik predstavil njihovo delovanje, med tem pa smo lahko hranili prikupne košute in jelene.

Polni novega znanja in prevzeti od lepot naše dežele smo se vrnili v Celje. Oglejte si tudi galerijo fotografij.

 

Monika Seničar, 2. B

Mladinsko raziskovalno delo

Mestna občina Celje je objavila razpis za 42. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Mladi za Celje«. Rok za oddajo prijav je 11. 11. 2019.

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno ...

Zadnje objave na spletni strani