SŠGT Celje na 50. Mednarodnem obrtnem sejmu

Objavljeno 14.09.2017 ob 11:02 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki

Na 50. Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju letos sodeluje tudi Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje. Dijaki in mentorji v ulici obrti pod pokroviteljstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije promovirajo poklic gastronom hotelir, ki je v letošnjem šolskem letu zaživel tudi v vajeniški obliki izobraževanja. V ulici obrti nas je ob naključnih obiskovalcih dnevno obiskalo tudi do 400 učencev iz osnovnih šol po vsej Sloveniji, ki so prišli po informacije o možnostih izobraževanja. Seveda pa se pri nas ustavijo številni delodajalci, ki se soočajo z velikim pomanjkanjem strokovno usposobljenih kadrov, kar je posledica razcveta turizma v preteklih letih. Z obiskom nas je počastila tudi ministrica za obrambo gospa Andreja Katič, ki je navdušena nad idejo sodelovanja vojske s šolami.

Pripravili smo tudi nekaj fotografij s sejma.

Iztok Leskovar

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.