8. Zlata kuhalnica

Objavljeno 20.05.2017 ob 09:06 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki

V majskih dneh se vsako leto na naši šoli zberejo najboljši mladi kuharji osnovnih šol naše regije. Nekateri še tako majhni, da nas skrbi, če bodo segli čez rob štedilnika, njihova znanja o kulinariki, tradicionalnih slovenskih jedeh in veščine kuharstva  pa presegajo tudi marsikaterega poklicnega kuharja. Pod marljivim vodstvom svojih mentorjev, ki jim nikoli ne zmanjka idej, novih pristopov, predvsem pa srčnosti pri delu z mladimi, so osupnili številčno komisijo samih kuharskih mojstrov. Jedi so bile tako okusne in lepe, da sicer stroga komisija ni podelila nobenega tretjega mesta. Vsi so dosegli srebrna priznanja, kar dve ekipi pa sta bili tako izenačeni, da sta dobili zlato priznanje in se bosta pomerili s sebi enakimi na državnem tekmovanju v Kranjski Gori. To sta ekipi OŠ Bistrica ob Sotli in OŠ Ljubno ob Savinji. Letos so kuhali s kranjsko klobaso in naredili sladke skutine štruklje. Prepričani smo, da bo kdo iz teh skupin gojil na to tekmovanje tako lepe spomine, da se bo vpisal na našo šolo. Enako veseli bomo vseh srebrnih ekip:   OŠ Frana Roša Celje, IV. OŠ Celje, OŠ Lava, OŠ Antona Aškerca in Gustava Šiliha iz Velenja in OŠ Rečica ob Savinji. Mladim kuharjem želimo veliko novih izzivov in dobrih jedi, zlatim tekmovalcem pa najboljše uspehe tudi na Gostinsko turističnem zboru. Dogajanje si lahko ogledate v galeriji fotografij.

Zapisala: Vida Lončarič

Foto: Primož Drevenšek

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.