Dnevi odprtih vrat

Objavljeno 01.11.2016 ob 11:52 v naslednjih kategorijah: Svetovalna služba, Dogodki, Prva stran

Zadnji dnevi v oktobru so na naši šoli vsako leto namenjeni obisku osnovnošolcev. Prihajajo tako tisti, ki so šele v drugi triadi, kot tudi oni, ki so tik pred odločitvijo, katero srednjo šolo si bodo izbrali za nadaljevanje svojega izobraževanja. Letos so nas nekateri obiskali že v torek, ko je bil dan namenjen več srednjim šolam, da bodo dozorele primerjave med poklici, zahtevnostjo in lastnimi interesi. Na naši šoli so ta dan imeli dijaki 2. f projekt in so s svojimi učitelji pripravili delavnice. Zanimivo je bilo tako pri gospe Križnik kot tudi pri gospe Kamerički. Za nekatere je pomembnejši izziv turizem, zato so prisostvovali tudi pouku turizma. V sredo je bila posebnost dneva odprtih vrat dvojna. Na šoli že ves mesec gostimo dijake sorodne šole iz Brage na Portugalskem. Zato so delavnico v učilnici kuharstva vodili kar oni. Skupaj z osnovnošolci so pripravljali portugalske jedi. Na vrtu pa je naša animacijska skupina učencem osnovih šol pripravila celostno doživetje koristnosti nekaterih zelišč, ki jih poznajo tudi oni. V četrtek so imeli projekt dijaki 3. d in 3. e in so pripravljali delavnice pri gospodu Štojsu, gospe Kamerički in gospe Božnik. Ker je bil obisk velik, so pri predstavitvah sodelovale z delavnicami - ne le ta dan - tudi gospa Pučnik v laboratoriju, prof. Lesjak, prof. Kokol in prof. Senica Rudnik. V četrtek so se z nami družili tudi krajani naše krajevne skupnosti Dolgo polje. Velikokrat jih pot v mesto vodi po naši ulici, a ne vedo, kaj vse počnemo za zidovi šole. Njihov iskren in čustven odziv ob odhodu nam je dal vedeti, da  naše delo ni zaman in ga tudi sami podpirajo. Nasmejane oči osnovnošolcev in zahvale njihovih učiteljic pa nas bodo spremljale še naslednje leto, ko bomo zopet pripravljali nove predstavitve naše šole.

Dogajanje si lahko ogledate v galeriji fotografij.

Zapisala Vida Lončarič

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.