7. Zlata kuhalnica

Objavljeno 06.06.2016 ob 10:16 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Prva stran

Vsako leto v poznih majskih dneh učilnice kuharstva naše šole preplavijo živahni mladi kuharji iz osnovnih šol. S svojimi mentoricami tekmujejo pod okriljem Turistične zveze Slovenije za priznanje Zlata kuhalnica. Letos je tekmovalo 7 ekip. V vsaki so bili trije nadobudneži, ki so v preteklih tednih skrbno vadili pripravo oženjene kaše kot glavne jedi in ajdove krapce za sladico. Bi vi znali skuhati ti dve tradicionalni slovenski jedi? Ju sploh poznate? Ste ju že kdaj jedli? Zelo sta okusni, vam lahko zagotovim iz lastne izkušnje! Naredite ju kdaj še vi: z lepim pogrinjkom, babičinimi spomini in vašo ustvarjalnostjo ter kulinaričnimi navdihi, ki so lastni le vam, ki radi kuhate. In seveda trem junakom OŠ Lava iz Celja ter še trem iz OŠ Antona Aškerca iz Velenja, ki so prejeli zlato priznanje in svojo zmagovalno pot jeseni nadaljujejo na državnem tekmovanju. Čestitamo!

V galeriji fotografij poglejte, kako so tekmovali mladi kuharski umetniki.

Zapisala:

mag. Vida Lončarič, prof.

Mladinsko raziskovalno delo

Mestna občina Celje je objavila razpis za 42. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Mladi za Celje«. Rok za oddajo prijav je 11. 11. 2019.

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno ...

Zadnje objave na spletni strani