Ekskurzija v Zgornjo Savinjsko dolino

Objavljeno 05.06.2016 ob 21:28 v naslednjih kategorijah: Prva stran

V torek, 17. maja, smo  dijaki 2. letnika GTT obiskali Zgornjo Savinjsko dolino. Najprej smo si ogledali športni center Prodnik, kjer nam je družina predstavila svojo gostinsko in turistično ponudbo (hotel, njivo, kjer imajo posajene šparglje in zelišča, na koncu pa so nam pripravili odlično degustacijo s produkti iz njihovega lastnega vrta oziroma lokalne pridelave). Pot smo nadaljevali do Ljubnega in si ogledali muzej flosarstva, kjer smo slišali kratko zgodovino, ter Fašunovo hišo. Nato smo se peljali do Logarske doline, kjer smo zapustili avtobus  in odšli peš do slapa Rinke. Tam smo imeli nekaj prostega časa za slike in kakšno kavo. Po tem smo se odpravili na kosilo v Dom planincev. Pot smo nadaljevali do Solčave in si ogledali Center Rinka, kjer je urejena stalna rastava o življenju in naravi Solčavskega. Po ogledu Centra Rinka smo se zapeljali do izletniške kmetije Ložekar, kjer smo si ogledali na novo opremljen apartma in  pokusili domače prigrizke in sokove. V Celje smo se vrnili okoli 19. ure, malo utrujeni, a vseeno zadovoljni, saj nam je tudi vreme čez celoten dan kar dobro služilo.

Oglejte si tudi galerijo fotografij.

Manca Šibal 2.č

Mladinsko raziskovalno delo

Mestna občina Celje je objavila razpis za 42. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Mladi za Celje«. Rok za oddajo prijav je 11. 11. 2019.

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno ...

Zadnje objave na spletni strani