Naravoslovni dan na naši šoli

Objavljeno 12.05.2016 ob 21:16 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Prva stran, Svetovalna služba

Petošolci OŠ Petrovče spoznavajo Slovenijo in lani so prišli na našo šolo, da jim pomagamo pri izvedbi naravoslovnega dne. Bilo jim je všeč, in letos so se vrnili. Prišlo jih je 45 s spremljevalnimi učiteljicami. Pripravili smo pet delavnic. V laboratoriju jim je pokazala gospa Pučnik z asitenti poizkuse v kemiji, tudi o tem, kaj se zgodi, če jemo mentos bonbone in pijemo kokakolo. Pri prehrani sta dijaka predstavila čaje, jih pripravila za okušanje, ob prijetni glasbi in mentorstvu gospe Lesjak pa so si naredili tudi priročno posodo za čaj, ki so ga odnesli s seboj domov. Gospod Štojs jih je z dijaki pri strežbi učil priprave napitkov, pomena flambiranja, za zaključek pa so jim dijaki pripravili sladek zaključek, ki so ga lahko pojedli za čudovito pripravljeno mizo, ob kateri so se učili o pogrinjkih. Kuharsko delavnico je vodila gospa Kamerički. Učenci so se smelo pridružili dijakom, si zavezali predpasnike in naredili dobrote, ob katerih so tako uživali, da jih je bilo kar težko odtegniti od njih. Vsaka skupina pa je imela tudi animacijsko delavnico, ki je v lepem vremenu potekala kar na našem atrijskem dvorišču in pod senčnico. Animacijo in učence so po šoli vodili: Filip, Špela, Brina, Lucija, Nina, Ana, Urška, Mojca, Eva in Aleksandra.

Oglejte si tudi galerijo fotografij.

Zapisala:

mag. Vida Lončarič, prof.

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.