Polule med zajčki in mlajem

Objavljeno 22.04.2016 ob 12:08 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Svetovalna služba

Pomlad nas je odela v zeleno kopreno, razvaja nas s cvetjem in toplimi žarki, ki zvabijo učence kaj hitro od pouka v učilnici. OŠ Polule zato vsako leto med veliko nočjo in 1. majem pripelje učence 6. razreda na našo šolo, da skupaj izvedemo zanje tehniški dan. Tokrat so se razdelili v štiri skupine. Prva je uživala v poizkusih gospe Pučnik, ki jih je delala v šolskem laboratoriju in si izdelala lastno zobno pasto. Drugo skupino so zaposlili dijaki 4.a z gospodom Bezgovškom, ki so pri izbirnem modu pripravljali odlične jedi. Gospod Bezgovšek jim je povedal, da je tudi sam obiskoval OŠ na Polulah in bil vesel, da so vsi njegovi nasledniki s seboj prinesli predpasnike, si dobro umili roke in pridno poslušali nasvete dijakov med kuhanjem. Pripravili so najboljšo sezonsko jed iz špargeljev, ki  jih je za to priložnost donirala družina Jurjevec in Martin je bil tudi mentor. Z začudenjem so spremljali pripravo jedi s pomočjo dušika in izvedeli za postopke in pripomočke, ki so bili tehniško tako presenetljivi, da so se izdelave jedi kar s strahom lotevali, nato pa uživali in uživali. Vse je bilo tako lepo in okusno, da so za njimi ostali le prazni krožniki. Tretjo skupino je v strežbi sprejela harmonika in Jonina smela beseda. Učenci so bili povabeljeni k prepoznavanju vonjav, flambiranju, izdelavi koktejlov in zlaganju serviet. Vzdušje je bilo tako prijetno, da so ob koncu zaplesale tudi učiteljice. Mentorica te prekrasne delavnice je bila gospa Judita Križnik. Na našem prelepem atrijskem vrtu pa je medtem četrta skupina uživala v animacijah vodnikov. Skupaj so se zabavali in učili. Naši dijaki so postavili mlaj in kar sam nas je zvabil na skupno fotografiranje pred prvomajskimi počitnicami.

Laura, Luka, Lavra, Darja, Monika, Ana, Alenka in Urška so jih pospremili še skozi stari del Celja in se oboji polni lepih vtisov poslovili.

Pa lepe počitnice vam želim! Nekaj utrinkov smo zbrali v galeriji fotografij.

Zapisala:

mag. Vida Lončarič, prof.

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.