Ekskurzija v Amsterdam

Objavljeno 17.04.2015 ob 12:31 v naslednjih kategorijah: Turizem, Dogodki, Prva stran

Z dijaki 2., 3. in 4. letnikov smo si konec marca (20. do 24. 3. 2015) ogledali Nizozemsko. Fakultativna ekskurzija je potekala z avtobusom, s katerim smo si nekatera mesta kot so Rotterdam in Scheveningen oz. Haag  ogledali panoramsko v nekaterih, pa smo se ustavili za fotopostanke. Glavnica potovanja je bil Amsterdam, v katerem smo si ogledali staro mestno jedro, nekaj tipicnih znamenitosti, muzejev in diamantnico. Na voljo pa sta nam bila tudi ogleda hise Ane Frank in najvecja razgledna tocka Nizozemske – stolp Euromast. Prav tako smo si ogledali Zaandam, kjer smo lahko videli mline na veter, sirarno in izdelavo tipicnih nizozemskih coklov. Kot zakljucek pa je sledila se voznja z ladjico po kanalih Amsterdama  ter ogled cvetlicne borze v Aalsmeru. V galeriji smo zbrali utrinke z ekskurzije.

Kristina Peunik, 4. b

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.