Literarni večer s Tonetom Partljičem

Objavljeno 15.12.2014 ob 22:11 v naslednjih kategorijah: Novice šole, Prva stran, Dijaški dom

V ponedeljek, 15. 12. 2014, nas je v Dijaškem domu obiskal dramatik in pisatelj Tone Partljič. Gospod Partljič je začel poklicno pot kot učitelj, se preizkusil kot publicist, urednik, prevajalec, umetniški vodja gledališč v Mariboru in Ljubljani (MGL, Drama), bil je predsednik Društva slovenskih pisateljev in politik.

Na nocojšnjem literarnem večeru, ki ga je vodila dijakinja Katalina Simonič, je predstavil svojo izjemno plodno ustvarjalnost, ki obsega prozna dela, drame in komedije, radijske igre ter TV drame in filmske scenarije. Kot komediograf se je uveljavil v 70-tih letih, ko je napisal Ščuke pa niO, ne, ščuke pa ne in Ščuke ni, ščuke ne, najbolj pa je znan po filmu Moj ata, socialistični kulak.

Z iskrenostjo, dostopnostjo in duhovitostjo je navdušil dijake, vzgojitelje in goste iz mestne četrti Kajuh. Pred štirimi leti je dopolnil 70 let, toda njegov humor je tudi danes neposreden in oster, zato je blizu vsem generacijam.

Dogodek smo organizirali v okviru programa Povabimo besedo, ki ga omogočata Javna agencija za knjigo RS in Društvo slovenskih pisateljev.

Oglejte se tudi album fotografij.

 

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.