Maj nas uči, da so lepe drobne stvari

Objavljeno 27.05.2014 ob 09:02 v naslednjih kategorijah: Novice šole, Svetovalna služba

Narava nam pomladi pokaže vse svoje čare in tistim, ki jo opazujemo, pove, da je lep vsak cvet, vsaka jed, vsak kamenček, vsak otrok …  Opazovati in odkriti te lepote pa se je vredno in potrebno naučiti. Prejšnjo sredo so se tega učili na naši šoli učenci OŠ Hruševec z učiteljico Darjo Šarman. Pri tem pa so jim pomagali naši učitelji: gospa Nataša Kamerički in Judita Križnik. Obe s svojimi odličnimi dijaki, ki so se to dopoldne prelevili v učitelje in skušali razložiti učencem, kako se pripravlja testo, dekorira krožnik, uporablja kuhinjski inventar, pripravi miza za gosta, pogrinjki, dekoracija, koktejli. Najboljše je bilo pa to, da so lahko vse, kar so pripravili, tudi okusili. Luka in Katja sta jih popeljala po starem delu Celja, ki so si ga ogledali skozi drugačno zorno oko kot sicer, ko pridejo v naše mesto. Tadeja pa mi je pomagala pri fotografskih utrinkih, ki si jih lahko ogledate v galeriji.

Zapisala:

Vida Lončarič

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.