Ekskurzija v Beljak

Objavljeno 23.05.2014 ob 08:56 v naslednjih kategorijah: Novice šole, EGD

V četrtek, 22. 5. 2014, smo se dijaki 2. b in c razreda EGD odpravili na strokovno ekskurzijo v Beljak. Obiskali smo šolo za gostinstvo in turizem Kärntner Tourismusschulen Warmbad Villach.

Ob 7.15 smo se odpravili na pot. Pot je potekala proti Gorenjski in skozi predor Karavanke. Po približno 3-urni vožnji smo prispeli pred šolo, kjer so nas sprejeli njihovi dijaki. Postregli so nam s sadnimi koktejli, nato nas pa je še na kratko nagovoril njihov ravnatelj gospod Gerfried Pirker. Pospremili so nas do učilnice, kjer smo se po krajši predstavitvi šole in njihovega kraja (Beljaka) razdelili v štiri skupine.

Dijaki so nas nato popeljali po šoli in internatu. Razkazali so nam učilnice in kuhinjo ter prostore strežbe in jedilnico. Sprehodili smo se tudi do internata in si ogledali eno izmed sob. Pokazali so nam tudi, kje dijaki preživljajo prosti čas. Po ogledu smo imeli kosilo, ki so nam ga pripravili dijaki, nato pa smo se odpravili proti Minimundusu. Tam smo se ponovno razdelili v skupine in dijaki so nas popeljali po Minimundusu, sproti pa smo reševali še kviz. Sprehajali smo se med mogočnimi zgradbami sveta, med njimi pa smo lahko zasledili tudi prelepi Blejski grad, otok in NUK. Po končanem ogledu smo se odpravili na avtobus in se odpeljali nazaj do šole. Poslovili smo se od dijakov in se jim zahvalili za prelep in sončen dan, ki smo ga preživeli, saj nam je bilo vreme zelo naklonjeno. Utrujeni, vendar polni novih spoznanj in doživetij, smo se odpravili nazaj proti Celju.

Vabimo vas k ogledu galerije fotografij.

Sara Medved, Vaneja Marovšek 2.b

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.