S starši po Celju

Objavljeno 14.03.2014 ob 11:26 v naslednjih kategorijah: EGD, Novice šole

12. 3. 2014  smo imeli učenci prvih letnikov programa EGD projekt vodenja po Celju. Povabili smo svoje starše in jim razkazali Celje ter povedali zanimivosti o njem. Sošolci so se razdelili po skupinah in se postavili na zanimive točke, vodniki pa so starše popeljali do njih. Na vso to »delo« pa so nas pripravili učitelji mentorji.

Starše smo sprejeli v šoli. Začeli smo s kratkim uvodnim programom, nato smo jim predstavili naš načrt in povedali, kaj vse smo se naučili. Za dober začetek smo skupaj zapeli Avsenikovo Slovenijo in se posladkali z domačim pecivom ter keksi. Pred šolo so obiskovalce - starše vodniki razdelili v skupine, nato so se odpravili po Celju. Med potjo so vodniki pripovedovali zanimivosti o Celju in njegovi zgodovini. Na vsaki vnaprej določeni točki so starši lahko izvedeli in slišali  veliko novega in zanimivega. Na te zanimivosti so se pripravili ostali dijaki, ki niso bili vodniki. Določene točke so bile: Slovensko  ljudsko gledališče, celjsko obzidje, Muzej novejše zgodovine, Glavni trg, Lapidarij …

Ker je bil sončen dan, se je našlo tudi nekaj mimoidočih, ki so z zanimanjem prisluhnili razlagam naših sošolcev, ki so se uspešno izkazali pred svojimi starši.

Konec so dijaki popestrili z nagradno igro. Za pravilni odgovor so vodniki sami izdelali nagrado, ki je bila povezana s Celjem. Celjski grb, Veronikine solze ...

Vabimo vas k ogledu galerije.

 

Primož Drevenšek, 1. b

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.