Z Božičkom na ekskurzijo

Objavljeno 26.12.2013 ob 09:16 v naslednjih kategorijah: Turizem, Svetovalna služba, Novice šole

Kaj je lahko bolj sladkega za dijake kot leto zaključiti namesto s poukom v šolskih klopeh kar z učenjem vodenja na poti v tovarno čokolade in pod božično drevo v Gradcu? Nič! Takšen je enoten zaključek vseh članov popotniškega in vodniškega krožka, ki smo letos zamenjali vsakoletno Miklavževo ekskurzijo za božično. Tudi vreme je bilo na naši strani, saj sta nas spremljala sonce in modro nebo, kot se za vsakega popotnika spodobi. Ste ob branju knjige o tovarni čokolade kdaj pomislili, da boste  nekoč morda prav Vi vse dopoldne preživeli ob ustvarjanju, predvsem pa degustiranju 180 različnih vrst čokolade? Ne, a mi smo v ponedeljek, 23. 12. 2013, doživeli prav to v Avstriji, na Štajerskem, ko smo v Riegesburgu obiskali gospoda Zotterja, ki tam ustvarja najboljše čokolade na svetu. Po prijetnem uvodnem filmu so nas njegovi delavci povabili k čim večjemu zaužitju njihovih čokoladnih dobrot. Bi se vi branili? No, mi se nikakor nismo! Poizkušali, poizkušali in sladkali smo se z njo, kolikor je šlo. Nekaj pa smo jo odnesli s seboj za skrivna Božičkova darila. Popoldne smo nadaljevali s sprehodom ob Muri, v starem delu Gradca, ki nas je pričakal v prazničnem razpoloženju. Tako pot kot mesto nam je strokovno predstavila mag. Frajzman. Ostali sta nam še urica ali dve za praznične nakupe in že smo se zbrali ob 36m visoki jelki in si ogledovali jaslice iz ledu. Še par fotografij, ogled božičnega sejma z vonjem po cimetu, punču in klinčkih, pa je bil čas, da praznično mesto zapustimo z mislijo, da se vanj nekoč zopet vrnemo.

Vse, kar je lepega, hitro mine. Kot leto, ki se izteka, kot poti, ki smo jih skupaj prehodili v preteklem. Pred nami je novo, mlado, ki obeta mnogo lepega in s temi željami se od vas poslavljamo ter želimo vse dobro Vam in Vašim staršem.

Utrinke z našega izleta si lahko ogledate v galeriji.

Foto:                                                                          Popotniški krožek, Krožek vodnikov:

Tea Žurman                                                           Mag. Lončarič, prof. Kokol in mag. Frajzman

Roki za vpis v srednjo šolo

Obvestilo bodočim dijakom!
Z okrožnico ministrstva za šolstvo, so ustavljeni vsi datumi po rokovniku za vpis na srednje šole, Vsi kandidati bodo o spremembah datumov pravočasno obveščeni in vpisani v našo šolo! #Ostanitezdrav

Zadnje objave na spletni strani