Tekmovalci z Markom Pavčnikom

Objavljeno 24.11.2013 ob 18:39 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Novice šole

V sredo, 20. novembra, je našo šolo obiskal znani slovenski kuhar gospod Marko Pavčnik. Njegovo zanimivo predavanje je bilo namenjeno tekmovalcem, ki so našo šolo uspešno zastopali na 60. GTZ-ju. Predstavil nam je svoje izkušnje iz osebnega in poklicnega življenja. Z njim sva po končanem predavanju opravila tudi intervju.

Gospod Pavčnik, nama lahko poveste, kdo vas je navdušil za poklic kuharja, kako ste se izobraževali in kje ste začeli svojo poklicno pot?

Že v šestem razredu sem želel postati kuhar. Šolo sem obiskoval v Zagorju, kasneje pa sem v Laškem na gradu odprl svojo restavracijo. Tam sem delal kot šef, izobraževal pa sem se s pomočjo knjig, veliko pa sem se naučil od svojih kuharskih kolegov. Svojo kariero v pravem pomenu besede pa sem začel graditi na dvorcu Impoljca.

Ste lastnik in tudi glavni kuhar znane restavracije Pavus, kjer si lahko privoščimo zelo kakovostno hrano. Kje ste dobili ideje za vse te jedi?

Narava mi je dala navdih za mnogo idej, ki izvirajo iz znanja tehnik, izbire materialov in letnega časa.

Na slovenskem festivalu kulinarike ste lani kuhali z dijaki naše šole. Kakšno je vaše mnenje o njihovi prihodnosti?

Zelo dobro. Nekateri dijaki so zelo obetavni. Lahko bi rekli ˝the best˝.

Izvedeli smo, da odpirate novo restavracijo v Celju. Komu bo namenjena?

Nova restavracija ne bo na tako visokem nivoju kot tista v Laškem. Namenjena bo vsakdanjemu prehranjevanju ljudi, vendar pa bomo kljub vsemu ponujali kvalitetne obroke in najboljšo hrano, ki bo okusna in preprosta.

Želiva vam uspešno nadaljevanje vaše kariere in se vam iskreno zahvaljujeva za zanimiv pogovor.

Hvala.

 

Po predavanju so se naši tekmovalci odpravili še na ogled Pivovarne Laško in na pogostitev na Gradu Tabor Laško. Kako so preživeli dan, prikazujejo fotografije v galeriji.

Člana novinarske ekipe SŠGT Celje

Luka Knez Lazar, Rok Korbar, 2. a

Mladinsko raziskovalno delo

Mestna občina Celje je objavila razpis za 42. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Mladi za Celje«. Rok za oddajo prijav je 11. 11. 2019.

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno ...

Zadnje objave na spletni strani