Svetovni dan turizma in predaja ključa

Objavljeno 29.09.2013 ob 20:14 v naslednjih kategorijah: Turizem, Novice šole

'Turizem je ena najpomembnejših gospodarskih panog na svetu, voda pa je naše največje bogastvo,' je ob svetovnem dnevu turizma, 27. septembru, poudaril generalni sekretar svetovne turistične organizacije Taleb Rifai.

Na naši šoli smo svetovni dan turizma obeležili delovno, poučno, a hkrati prijetno in zabavno. Dijaki 4. b EGD oddelka so skupaj z mentorji odlično pripravili triindvajset zanimivih delavnic na temo Turizem in vode: varovanje naše skupne prihodnosti. Dijaki ostalih razredov smo si tako ogledali naslednje delavnice: Kopalne vode, kopališča, Reka Savinja, Splav, Vpliv turizma na podtalne vode, Izraba rek in jezer v namen turizma, Izraba gorskega vodovja v alpskem svetu za turizem, Veš ali misliš???, Slapovi po svetu in pri nas, Vodni športi, Rečni in obrečni turizem, Obalni turizem, Bakterije v vodi, Pitna voda, Pomen vode v gospodarstvu, Termalna zdravilišča, Izvirska voda (v bližnji in daljni okolici), Morska voda, Turizem na Kolpi, Specialitete sredozemskega morja, Energija na valove, Potapljanje, Ladijski promet tako in drugače in Obnovitev jezera.

Spoznali smo, da moramo z vodo lepo ravnati, saj je od nje v veliki meri odvisna naša prihodnost. Želimo si, da bi temu sporočilu sledila vsa družba s svojimi moralnimi, etičnimi in političnimi vrednotami. Da so vse aktivnosti v okviru svetovnega dneva turizma na šoli potekale nemoteno, so odlično poskrbeli organizatorka mag. Polona Frajzman, mentorji delavnic in dijaki 4. b.Vabimo vas k ogledu galerije fotografij.

Drugi del petkovega dogajanja je bil namenjen predaji ključa. Na šolo so se vrnili lanski nosilci ključa dijaki 4. c , ki so s pomočjo svoje razredničarke mag. Vesne Krajnc pripravili pester program, dijaki 4. a, 4. b in 4. c pa so se potegovali za glavno nagrado. Lanski nosilci ključa so najprej duhovito odigrali, kako je potekal pouk pri različnih predmetih. Ob uprizoritvi smo se vsi od srca nasmejali. Sledile štiri zabavne igre. Po vsaki je imela komisija, ki so jo sestavljali g. ravnatelj Iztok Leskovar, mag. Vesna Krajnc in trije dijaki lanskega 4. c, težko nalogo, saj so točkovali delo ekip. Zmagovalci so postali dijaki 4. a razreda, ki so obljubili, da bodo ključ skrbno pazili. Kako smo se zabavali, prikazuje galerija fotografij.

Članice Novinarskega ekipe SŠGT Celje:

Nuša Novak, Nina Kovačič (3. c)

Neža Videnšek, Nika Aubreht, (2. a)

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.