Učenci OŠ Hruševec na obisku

Objavljeno 06.02.2013 ob 10:15 v naslednjih kategorijah: Svetovalna služba, Novice šole

V petek, 1. 2. 2013, so se odločili za obisk srednjih šol v Celju učenci in učitelji 8. razredov Osnovne šole Hruševec v Šentjurju. Kar blizu štirideset jih je prišlo tudi na našo šolo. Že čez eno leto se bodo morali sami odločiti za to, kakšen poklic bodo opravljali in kje se bodo izobraževali po osnovni šoli. Prav je, da zbirajo informacije, saj je ponudba šol in programov velika. Najbolje je, če se kar sam odpraviš na šole, ki te zanimajo in si ogledaš prostore, se srečaš z učitelji in dijaki, ki obiskujejo to šolo, sodeluješ v delavnicah in presojaš, ali imaš spretnosti, ki so potrebne za uspešno vključitev v posamezni izobraževalni program. Učence so po šoli popeljale naše dijakinje vodnice: Monika, Klavdija, Sanja in Laura in jim tako predstavile delo turističnega vodnika in način, kako pridobivati različne poklicne kompetence s pomočjo lastne izkušnje in veščin, ki jih tako urimo. Gospa Kamerički jim je predstavila delo v kuhinji, dijaki 1. č pa so nastopili v vlogi mentorjev osnovnošolcem. Zelo so se potrudili. Učenci so povedali, da bi od vsega iz kuhinje najraje imeli doma čokoladno fontano. Sicer pa so se oblizovali ob različnih izdelkih. Druga skupina je bila v delavnici pri barmanih in uživala ob izdelavi različnih napitkov. Ker sta se skupini zamenjali, so si užitke delili vsi enako.

S seboj v Šentjur so odnesli dobro izkušnjo, sladke spomine in prepričani smo, da tudi lažjo poklicno odločitev o tem, kje se bodo šolali naslednje leto.

Vabimo Vas k ogledu galerije posnetkov.

Zapisala:

Vida Lončarič

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.