Naši dijaki odlični na GTZ

Objavljeno 19.10.2012 ob 10:22 v naslednjih kategorijah: Strežba, Kuharstvo, Turizem, Novice šole

59. Gostinsko turistični zbor je potekal med 15. in 17. oktobrom 2012 v Radencih. Na njem se je na tekmovanjih v 26 kategorijah pomerilo 386 posameznikov in ekip, tako uveljavljenih strokovnjakov, kot študentov, dijakov in osnovnošolcev in njihovih mentorjev.

Na zboru je sodelovala tudi naša šola in dosegla nove odlične rezulate. Na področju strežbe so dijaki 2. d Lovro Papič, Janez Nicklas Revinšek in Erazem Poljanšek pod mentorstvom gospe Judite Križnik suvereno zmagali in osvojili zlato priznanje. V tekmovanju v kulinarični artistiki je zmagala in dobila novo zlato priznanje dijakinja 4. a Tajda Vidmar, ki je osvojila vse možne točke. Odlična dosežka je dopolnilo tretje mesto in bronasto priznanje, ki so ga osvojili tekmovalci na področju turizma in 4. mesto ekipe, ki je tekmovala na področju kuharstva (magic box). Ekipo turizma pod mentorstvom mag. Polone Frajzman so sestavljali Patricija Pečnik in Urša Kresnik (4. c), ter Luka Jager (3. b), ekipo kuharjev pa pod mentorstvom gospoda Srečka Leška Vid Marolt in Primož Lokan (2. e), ter Matevž Vršnik (2. a). Vsem tekmovalcem in mentorjem iskreno čestitamo.

Ga. Snežana Škerbinc je v imenu Turistično gostinske zbornice 59. GTZ pospremila z besedami: "Gostinsko turistični zbor Slovenije je priložnost za izpopolnjevanje, dodatno izobraževanje, širjenje obzorij, druženje, izmenjavo mnenj in izkušenj ter predvsem dobrih praks ter za brušenje strokovnih znanj, spretnosti in veščin. Tisoče obiskovalcev je imelo priložnost občudovati razstavljene vrhunske kulinarične in slaščičarske izdelke, pogrinjke, ledene skulpture in dekorativno obdelane sadeže za svečana omizja in posebne dogodke v gostinstvu ..."

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.