Tuji jeziki

Obvladovanje enega ali več tujih jezikov prinaša kar nekaj prednosti. V prvi vrsti gre za osebno napredovanje, ki krepi samozavest, sčasoma pa postane obvladovanje vsaj enega tujega jezika nujnost, ki nam omogoča boljše možnosti šolanja in zaposlitve.

Evropska unija si prizadeva, da bi vsak njen državljan poleg maternega jezika govoril še vsaj dva tuja jezika. S tem bi bilo več strpnosti in medsebojnega razumevanja med kulturami, večji bi bil pretok znanja, hkrati pa naj bi se izboljšala tudi kakovost življenja ter mobilnost državljanov znotraj Evrope.

Aktiv tujih jezikov sestavljamo profesorice, ki poučujemo angleški, nemški in italijanski jezik. Aktivnosti, ki potekajo v okviru aktiva, so predvsem mentorstvo pri projektih, bralnih značkah in tekmovanjih iz znanja tujih jezikov, kjer dijaki dosegajo lepe uspehe. Aktivno sodelujemo tudi v mednarodnih projektih in organiziramo strokovne ekskurzije v tujino, saj se zavedamo, da je stik z naravnimi govorci najboljša motivacija za nadaljnje učenje. Doslej so naši dijaki že opravljali praktično usposabljanje v Avstriji, Nemčiji, Španiji in na Irskem in se udeležili dveh ekskurzij v London. Obiščite naše galerije, saj slika pove več kot tisoč besed.

 

Članice aktiva

Regijsko tekmovanje iz angleščine

(Objavljeno 03.03.2020 ob 11:53 v naslednjih kategorijah:
Tuji jeziki, Prva stran
)

3. februarja je na Šolskem centru Celje potekalo regijsko tekmovanje IATEFL iz znanja angleščine za dijake 3. letnikov. Našo šolo so zastopali trije dijaki. Tinkara Pirh in Daniel Kladnik iz 3. b razreda sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo letos potekalo v Ljubljani na gimnaziji Antona Aškerca. Obema čestitamo za dosežene rezultate in jima želimo veliko uspeha tudi na prihajajočem državnem tekmovanju.

R. Padovnik Rajšter, prof.

[več]

Srebrno priznanje za Marka Stoklasa

(Objavljeno 08.04.2019 ob 19:19 v naslednjih kategorijah:
Tuji jeziki, Prva stran
)

V ponedeljek, 18. marca, je na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik potekalo državno tekmovanje v znanju angl. jezika, IATEFL. Udeležila sta se ga Benjamin Bele, iz 3. a in Marko Stoklas, iz 3. b. Marko Stoklas je prejel srebrno priznanje.

Čestitamo.

Aktiv tujih jezikov

R. Padovnik Rajšter, prof.

[več]

Zlato in srebro za naše tekmovalce

(Objavljeno 01.04.2019 ob 16:48 v naslednjih kategorijah:
Tuji jeziki, Prva stran
)

V četrtek, 21. 3. 2019 je na Srednji šoli Izola potekalo državno tekmovanje dijakov srednjih gostinskih in turističnih šol v znanju angleščine in nemščine. Naši dijaki so dosegli odlične rezultate.

Angl. jezik: ZLATO PRIZNANJE Marko Stoklas, 3. B

SREBRNO PRIZNANJE Benjamin Bele, 3. A, in Dimitrije Pešić, 3.B

 

Nem. jezik: SREBRNO PRIZNANJE Bianca Thieme, 3. C

BRONASTO PRIZNANJE Aleks Šmid, 3. C

 

Vsem dijakom čestitamo in jim želimo, da svoje znanje na področju jezikov tudi v prihodnje  ...

[več]
Na arhiv aktiva