Strežba

» NA BELO POGRNJENI MIZI JE VEDNO ŠOPEK SVEŽEGA CVETJA »

Aktiv praktičnega pouka strežbe šteje sicer manj zaposlenih, kar pa ne pomeni, da so naše dejavnosti na področju stroke v in izven šole manj opazne. Naši dijaki skupaj z učitelji-mentorji prevzemajo odgovorne naloge v mnogih projektih, ki so posvečeni gostinstvu in gostoljubju. Prav tako se dijaki vsako leto udeležijo državnih tekmovanj s področja spretnosti v postrežbi in mešanju barskih pijač. Učitelji strežbe si želimo dijakom, ki so se odločili za ta prečudoviti poklic, dati čim več strokovnega znanja in jih vzgajati v prijazne in prijetne bodoče gostince.

Za aktiv: Edvard Kužner, prof.

Nekaj utrinkov iz naših dejavnost:

Praktični pouk s strokovnjaki iz hotela Radisson Blu

(Objavljeno 16.01.2020 ob 08:40 v naslednjih kategorijah:
Kuharstvo, Strežba, Prva stran
)

V ponedeljek, 13. 1. 2020, je praktični pouk kuharstva in strežbe v 3. d in e potekal pod budnim očesom strokovnjakov iz hotela Radisson Blu iz Ljubljane. Njihov executive chef Jernej Sedušak s svojo asistentko in eden izmed natakarjev so svoje izkušnje delili z našimi dijaki.

Vabimo vas k ogledu forografij na naši FB strani.

[več]

Zmagovalci Tuševe kuharske zvezdice

(Objavljeno 17.04.2019 ob 13:16 v naslednjih kategorijah:
Kuharstvo, Strežba, Turizem, Prva stran
)

Naši dijaki Nejc Sovič, Marko Stoklas, Žiga Korun in David Volavšek so zmagovalci letošnjega tekmovanja Tuševa kuharska zvezdica. Nad njihovimi pripravami so bdeli mentorji Nataša Kamerički, Kristjan Klančnik in Janez Turnšek. Končna zmaga je odraz temeljitih priprav ter številnih ur, posvečenih strokovnemu delu. Čestitamo.

Foto: Tuš

[več]

Prvo mesto na predtekmovanju Tuševa kuharska zvezdica

(Objavljeno 14.03.2019 ob 06:29 v naslednjih kategorijah:
Strežba, Kuharstvo, Turizem, Prva stran
)

Naši tekmovalci so na tretjem predtekmovanju Tuševe kuharske zvedice v Ljubljani dosegli prvo mesto. David Volavšek, Žiga Rakun, Nejc Sovič in Marko Stoklas so se pripravljali pri mentorjih Nataši Kamerički, Kristjanu Klančniku in Janezu Turnšku. Svoje delo so izvrstno opravili in se z zmago na predtekmovanju uvrstili v finale. S ponosom čestitamo tekmovalcem in mentorjem.

[več]
Na arhiv aktiva
Elektronsko gradivo
Učbeniki