Strežba

» NA BELO POGRNJENI MIZI JE VEDNO ŠOPEK SVEŽEGA CVETJA »

Aktiv praktičnega pouka strežbe šteje sicer manj zaposlenih, kar pa ne pomeni, da so naše dejavnosti na področju stroke v in izven šole manj opazne. Naši dijaki skupaj z učitelji-mentorji prevzemajo odgovorne naloge v mnogih projektih, ki so posvečeni gostinstvu in gostoljubju. Prav tako se dijaki vsako leto udeležijo državnih tekmovanj s področja spretnosti v postrežbi in mešanju barskih pijač. Učitelji strežbe si želimo dijakom, ki so se odločili za ta prečudoviti poklic, dati čim več strokovnega znanja in jih vzgajati v prijazne in prijetne bodoče gostince.

Za aktiv: Edvard Kužner, prof.

Nekaj utrinkov iz naših dejavnost:

Zmagovalci Tuševe kuharske zvezdice

(Objavljeno 17.04.2019 ob 13:16 v naslednjih kategorijah:
Kuharstvo, Strežba, Turizem, Prva stran
)

Naši dijaki Nejc Sovič, Marko Stoklas, Žiga Korun in David Volavšek so zmagovalci letošnjega tekmovanja Tuševa kuharska zvezdica. Nad njihovimi pripravami so bdeli mentorji Nataša Kamerički, Kristjan Klančnik in Janez Turnšek. Končna zmaga je odraz temeljitih priprav ter številnih ur, posvečenih strokovnemu delu. Čestitamo.

Foto: Tuš

[več]

Prvo mesto na predtekmovanju Tuševa kuharska zvezdica

(Objavljeno 14.03.2019 ob 06:29 v naslednjih kategorijah:
Strežba, Kuharstvo, Turizem, Prva stran
)

Naši tekmovalci so na tretjem predtekmovanju Tuševe kuharske zvedice v Ljubljani dosegli prvo mesto. David Volavšek, Žiga Rakun, Nejc Sovič in Marko Stoklas so se pripravljali pri mentorjih Nataši Kamerički, Kristjanu Klančniku in Janezu Turnšku. Svoje delo so izvrstno opravili in se z zmago na predtekmovanju uvrstili v finale. S ponosom čestitamo tekmovalcem in mentorjem.

[več]

No. 1, Gourmet Rose, Barbara ... penine Istenič

(Objavljeno 14.03.2018 ob 09:38 v naslednjih kategorijah:
Prva stran, Prehrana, Strežba
)

Obiskal nas je gospod Miha Istenič iz Stare vasi na Bizeljskem. So pridelovalci penin po klasični metodi že od leta 1968.O kakovosti Isteničevih penin zgovorno pričajo številne nagrade in priznanja.V preteklih letih so za penine prejeli 10 šampionskih naslovov, 65 zlatih in velikih zlatih medalj, 41 srebrnih medalj. Med nagradami pa nadvse cenijo trikrat podelitev Prix d’Excellence v Parizu, zlato medaljo v Veroni ter dvojček šampionskih naslovov v letu 2005 v Ljubljani in Gornji Radgoni.V ...

[več]
Na arhiv aktiva
Elektronsko gradivo
Učbeniki