Strežba

» NA BELO POGRNJENI MIZI JE VEDNO ŠOPEK SVEŽEGA CVETJA »

Aktiv praktičnega pouka strežbe šteje sicer manj zaposlenih, kar pa ne pomeni, da so naše dejavnosti na področju stroke v in izven šole manj opazne. Naši dijaki skupaj z učitelji-mentorji prevzemajo odgovorne naloge v mnogih projektih, ki so posvečeni gostinstvu in gostoljubju. Prav tako se dijaki vsako leto udeležijo državnih tekmovanj s področja spretnosti v postrežbi in mešanju barskih pijač. Učitelji strežbe si želimo dijakom, ki so se odločili za ta prečudoviti poklic, dati čim več strokovnega znanja in jih vzgajati v prijazne in prijetne bodoče gostince.

Za aktiv: Edvard Kužner, prof.

Nekaj utrinkov iz naših dejavnost:

Kava in Latte Art

(Objavljeno 20.02.2020 ob 14:26 v naslednjih kategorijah:
Strežba, Prehrana, Prva stran
)

Danes se je pri nas mudila naša nekdanja dijakinja Eva Bogdan, ki sedaj svoje bogato znanje prenaša na študente BIC Ljubljana. Dijakom je predavala o kavi, nato pa še demonstrirala, kako se ustrezno pripravi. Dijaki 3. a so lahko spoznali tudi Latte Art, umetnost ustvarjanja podob z mlečno kremo. Tako smo izpeljali še eno medpredmetno sodelovanje, tokrat pri strežbi izrednih obrokov in prehrani.

Galerijo fotografij si lahko ogledate na našem facebooku.

[več]

Praktični pouk s strokovnjaki iz hotela Radisson Blu

(Objavljeno 16.01.2020 ob 08:40 v naslednjih kategorijah:
Kuharstvo, Strežba, Prva stran
)

V ponedeljek, 13. 1. 2020, je praktični pouk kuharstva in strežbe v 3. d in e potekal pod budnim očesom strokovnjakov iz hotela Radisson Blu iz Ljubljane. Njihov executive chef Jernej Sedušak s svojo asistentko in eden izmed natakarjev so svoje izkušnje delili z našimi dijaki.

Vabimo vas k ogledu forografij na naši FB strani.

[več]

Zmagovalci Tuševe kuharske zvezdice

(Objavljeno 17.04.2019 ob 13:16 v naslednjih kategorijah:
Kuharstvo, Strežba, Turizem, Prva stran
)

Naši dijaki Nejc Sovič, Marko Stoklas, Žiga Korun in David Volavšek so zmagovalci letošnjega tekmovanja Tuševa kuharska zvezdica. Nad njihovimi pripravami so bdeli mentorji Nataša Kamerički, Kristjan Klančnik in Janez Turnšek. Končna zmaga je odraz temeljitih priprav ter številnih ur, posvečenih strokovnemu delu. Čestitamo.

Foto: Tuš

[več]
Na arhiv aktiva
Elektronsko gradivo
Učbeniki