Slovenski jezik in književnost

Profesorji slovenščine se trudimo poglabljati ljubezen dijakov do materinščine, bližati književnost dijaškim srcem in s tem krepiti dijaško zavest. Poleg tega pa skrbimo za kulturni utrip šole, torej za to, da je vsako šolsko leto razgibano in bogato s prireditvami in dodatnimi dejavnostmi, ki plemenitijo odnose med nami in dijaki. Poleg ponujenih dejavnosti (gledališki krožek, debatni krožek, retorika, priprave na poklicno maturo, pisanje raziskovalnih nalog …) smo vedno odprti za predloge dijakov, če želijo ustvarjati z nami.

V vseh programih poučujemo usklajeno, to pomeni, da dosledno upoštevamo skupno pripravljene letne priprave, minimalne standarde znanja in kriterije ocenjevanja. Ves čas skrbimo tudi za lastno izobraževanje in tako bo tudi v bodoče, ker se zavedamo, da je le široko razgledan človek dober učitelj.

Naš glavni cilj ste vi, dijaki, zato smo vam med šolskim letom vedno na razpolago z nasveti, če imate učne ali druge težave.

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

(Objavljeno 11.11.2019 ob 08:38 v naslednjih kategorijah:
Obvestila, Prva stran, Slovenski jezik in književnost
)

Tekmovalce iz znanja materinščine za Cankarjevo priznanje obveščamo, da bo šolsko tekmovanje v torek, 12. 11. 2019, ob 13.30 v predavalnici 103. Zberemo se 30 minut pred pričetkom tekmovanja pred predavalnico.

[več]

Svetovni dan knjige

(Objavljeno 24.04.2019 ob 14:51 v naslednjih kategorijah:
Slovenski jezik in književnost, Prva stran
)

V petek, 19. 4. 2019,smo se dijaki 3. a pri uri slovenščine odpravili v knjigarno Antika. Želeli smo pozdraviti svetovni dan knjige, ki poteka 23. aprila. Za branje smo si izbrali pravljico Oscarja Wilda z naslovom Slavec in vrtnica.

Ko je knjiga potovala iz roke v roko, smo spoznavali, da vse pravljice nimajo srečnega konca. Slavec žrtvuje svoje življenje za mladega študenta, ki želi dekletu podariti rdečo vrtnico. Dekle na koncu zavrne študentovo ljubezen in tako spoznamo, da je bila ...

[več]

Dvakrat zlato za SŠGT Celje na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje

(Objavljeno 28.03.2019 ob 12:37 v naslednjih kategorijah:
Slovenski jezik in književnost, Prva stran
)

 

Letošnje tekmovanje za Cankarjevo priznanje je potekalo pod naslovom Dediščina identitete. Dijaki so z zanimanjem prebirali Cankarjeva dela in druga književna besedila, ki so se navezovala na to tematiko.

Območnega tekmovanja, ki je tradicionalno potekalo na OŠ Zreče 23. januarja 2019, se je udeležilo devet dijakinj naše šole, kar sedem pa jih osvojilo srebrno priznanje iz materinščine, in sicer: Bianca Thieme, Nadja Voglar (obe 3. c), Katja Žuna, Julija Grande (obe 2. b), Lucija Kovač, Sara ...

[več]
Na arhiv aktiva
Elektronsko gradivo
  1. Domača branja
Učbeniki