Prehrana

Naše poglavitno strokovno področje je prehrana. Vse tri se spoznamo na zdravo, alternativno, dietno prehrano, dobro poznamo tudi živila in pijače.

Svoje znanje želimo prenesti na dijake, saj sta danes zdrava prehrana in zdrav način življenja ključna za ohranitev in krepitev našega največjega bogastva – zdravja.

Poučujemo v vseh izobraževalnih programih, v nekaterih več, v drugih manj, bodisi v samostojni programski enoti ali pa se prehrana pojavlja kot del modula.

Sledimo novostim, ki jih prinašajo znanost, stroka, prehranjevanje ... Novo znanje črpamo s prebiranjem literature in drugih gradiv, z udeležbami na seminarjih in na študijski skupini za področje prehrane.

Da lahko delujemo čim bolj usklajeno, uporabljamo za dijake enake kriterije ocenjevanja, skupaj pripravljamo vprašanja za zaključni izpit, vprašanja in izpitne pole za poklicno maturo.

Sodelujemo v projektih, pri pripravi interesnih dejavnosti, informativnega dneva, pripravljamo dijake na tekmovanja o poznavanju diabetesa, o poznavanju piva, urejamo učilnico prehrane.

Ne izobražujemo samo dijakov, ampak tudi odrasle, samoizobraževalce in vse, ki želijo pridobiti nova znanja in naziv NPK dietni kuhar.

 

Zeliščarska delavnica za dijake 1. f

(Objavljeno 31.05.2019 ob 09:06 v naslednjih kategorijah:
Prehrana, Kuharstvo, Prva stran
)

Za dijake 1. f smo 22. 5. pripravili zeliščarsko delavnico. Izvedla jo je gospa mag. Alenka Zapušek s kmetije Vrhivšek. Predstavila je dejavnost kmetije, v zeliščarski delavnici pa so se dijaki seznanili z uporabo zelišč v praksi.

[več]

Nova raziskovalna naloga

(Objavljeno 08.04.2018 ob 19:36 v naslednjih kategorijah:
Prehrana, Raziskovalna dejavnost, Prva stran
)

“Čaj … je religija umetnosti življenja” (Kakuzo Okakura, The book of tea)Filip in Urh Burnik ... mlada raziskovalca. Filip, naš dijak iz oddelka 4. a, Urh, brat dvojček, dijak Gimnazije Celje - Center.

Poleti, leta 2017, sta opravila mednarodno priznan tečaj za čajnega šampiona. Na predavanju sta pridobila veliko znanja o čaju, a se njegove kemijske sestave niso podrobno dotaknili. To ju je spodbudilo, da sta se lotila raziskovalne naloge, ki je povezovala kemijske lastnosti z okusom ...

[več]

No. 1, Gourmet Rose, Barbara ... penine Istenič

(Objavljeno 14.03.2018 ob 09:38 v naslednjih kategorijah:
Prva stran, Prehrana, Strežba
)

Obiskal nas je gospod Miha Istenič iz Stare vasi na Bizeljskem. So pridelovalci penin po klasični metodi že od leta 1968.O kakovosti Isteničevih penin zgovorno pričajo številne nagrade in priznanja.V preteklih letih so za penine prejeli 10 šampionskih naslovov, 65 zlatih in velikih zlatih medalj, 41 srebrnih medalj. Med nagradami pa nadvse cenijo trikrat podelitev Prix d’Excellence v Parizu, zlato medaljo v Veroni ter dvojček šampionskih naslovov v letu 2005 v Ljubljani in Gornji Radgoni.V ...

[več]
Na arhiv aktiva
Elektronsko gradivopdfdoc
Zaključni izpit 2009/2010
Poklicna matura 2009/2010
Učbeniki