Naravoslovni predmeti

naravoslovje = biologija + fizika + kemija + še kaj

Vse bolj je pomembno skupinsko delo učiteljev in medpredmetno povezovanje. Trije predmeti, ki jih poučujemo ločeno že v osnovni šoli, dijakom ne zapustijo vtisa, da so med seboj globoko povezani.

Učiteljice teh treh predmetov se zavedamo skupnih korenin. Najlažje je te povezave ozavestiti z nekaterimi temami, ki jih srečujemo na vseh področjih. Na skupnih sestankih usmerjamo dejavnosti, določimo cilje delovanja in skrbimo za vključevanje dijakov, staršev in ostalih zaposlenih na šoli.

Mladi dobivajo iz svojega družbenega okolja o izobraževanju več negativnih kot pozitivnih sporočil. Učiteljice naravoslovnih predmetov poskušamo oddajati pozitivna sporočila o učenju, ki naj bi postalo ena osrednjih vrednot. Iz učenja poskušamo narediti nekaj, kar je vsaj tako zanimivo kot gledanje televizije …

Učiteljeva največja moč je v vzgledu, ki ga daje dijakom.

Vrtec na obisku

(Objavljeno 04.04.2017 ob 17:17 v naslednjih kategorijah:
Prva stran, Naravoslovni predmeti
)

V četrtek, 30. 3. 2017, smo v šolskem laboratoriju gostili skupino otrok iz Vrtca Anice Černejeve, enota Sonce. Z velikim zanimanjem in navdušenjem so si ogledali kemijske poskuse, pokukali v naravoslovni učilnici in se sprehodili po naših hodnikih. Vsi si želimo, da se še kdaj srečamo.

Urška Močnik, prof.

[več]

Razstava Naše telo - Our Body

(Objavljeno 04.04.2016 ob 21:19 v naslednjih kategorijah:
Naravoslovni predmeti, Prva stran
)

V petek, 1. 4. 2016, smo si z dijaki 2. a, 2. b, in 2. c v okviru interesnih dejavnosti ogledali poučno razstavo človeške anatomije NAŠE TELO – OUR BODY. Znanstveno in poučno razstavo, po kateri nas je vodil študent drugega letnika medicine, sestavlja več kot 200 eksponatov, ki so jih ohranili s polimerno impregnacijo. Razstava nam je zlezla pod kožo - dobesedno in v prenesenem pomenu, saj je razkrila kompleksnost človeškega telesa, hkrati pa omogočila bližnji in tridimenzionalni vpogled v ...

[več]

Bistrobučniki na obisku

(Objavljeno 05.03.2013 ob 08:11 v naslednjih kategorijah:
Naravoslovni predmeti
)

Laboratorij je prostor, v katerem stereotipno kraljujejo bela halja, zaščitna očala in rokavice. Pa vendar je lahko prav zanimiv prostor tudi za bodoče bistrobučnike in vse ostale radovedneže OŠ Dramlje.

28.2.2013 smo jih povabili, da vstopijo v naš šolski laboratorij. Dobro so se razgledali in tudi sami poprijeli za delo. Učiteljice naravoslovnih predmetov smo pripravile delavnice:

- ognjičevo mazilo

- zobna pasta

- dišeča kroglica za kopel

- voda in zrak – toplotni prevodnik ali ...

[več]
Na arhiv aktiva
Učbeniki
BIOLOGIJA
  1. Stušek, P.: CELICA. DZS, Ljubljana.
  2. Tarman, K.: EKOLOGIJA. DZS, Ljubljana.
  3. Korošak, B.: BIOLOGIJA ČLOVEKA. Mohorjeva založba, Ljubljana.
FIZIKA
  1. Johnson, K.: FIZIKA – preproste razlage fizikalnih pojavov. TZS, Ljubljana.
  2. People, S.: NARAVOSLOVJE – fizika. Tehniška založba Slovenije, Ljubljana.
KEMIJA
  1. Ryan, L.: KEMIJA – preproste razlage fizikalnih pojavov. TZS, Ljubljana.
  2. Gallagher, R. M.: NARAVOSLOVJE – kemija. Tehniška založba Slovenije, Ljubljana.
  3. Holman, J.: SVET SNOVI. Založba Obzorja, Maribor.
  4. Hill, G.: KEMIJA 2000. DZS, Ljubljana