Bronasta Vegova priznanja

Objavljeno 06.04.2018 ob 21:15 v naslednjih kategorijah: Matematika, Prva stran

Znani so uradni rezultati in prejemniki bronastih Vegovih priznanj iz šolskega matematičnega tekmovanja, ki je potekalo 15. marca 2018.

V kategoriji C, kjer tekmujejo dijaki triletnih programov SPI, sta dosegli priznanji Doroteja Mur, 2. e, in Lucija Kovač iz 2. d.

V kategoriji B, kjer tekmujejo dijaki štiriletnih programov, so bili nagrajeni:

· Anamarija Kink, 1. a

· Urša Kodrin, 1. c

· Bianca Thieme, 2. c

· Benjamin Bele, 2. a

· Nina Goričnik, 3. c

· Damjan Randl, 3. a

· Mojca Bračun, 3. b

· Amadej Jevšenak, 3. b

Dobitnikom priznanj iskreno čestitamo.

Organizatorica tekmovanja: Marija Kotnik, prof.

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.

Knjige, Cankar in še enkrat Cankar

V sredo, 21. 11. 2018 smo se dijaki četrtih letnikov odpeljali v Ljubljano.

V Cankarjevem domu je bilo zelo živo: knjige, razstave, delavnice, predstave …

Ogledali smo si: 34. Slovenski knjižni sejem, predstavo Cankar strip in razstavo Cankar in Evropa.

Iz Ljubljane smo se odpeljali na Vrhniko in se sprehodili po poteh Cankarjeve ...

S Poklicnim barometrom do zanesljivejših predvidevanj na trgu dela

S Poklicnim barometrom, ki smo ga letos prvič poskusno izvedli na naših 7 območnih službah ZRSZ: Ljubljana, Maribor, Celje, Nova Gorica, Koper, Trbovlje in Sevnica, smo ugotovili, da bodo v letu 2019 pri velikem številu poklicev potrebe delodajalcev presegle ponudbo na trgu dela, to pomeni, da bo kadra premalo. Predvidevamo tudi, da bo v letu 2019 ...

Geografsko tekmovanje

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 15. januarja 2019, ob 13. uri, v predavalnici. Tema letošnjega tekmovanja so migracije.

K tekmovanju se ...

Miklavžev izlet

Odhod avtobusa na Miklavžev izlet bo v soboto, 24. 11. 2018, ob 8.00 s parkirišča za hotelom Celeia. Za pot v Gradec obvezno potrebujete osebni dokument (potni list ali osebna izkaznica). Priporočamo, da se toplo oblečete in obujete. Za obisk čokoladnice Zotter si priskrbite pitno vodo, da bo degustacija čokolade bolj teknila.

Povratek v Celje je ...

Področni prvaki v odbojki

Področni prvaki v odbojki

7. 11. ter 14. 11. 2018 je v Celju potekalo področno prvenstvo v odbojki za dijake, kjer so dijaki naše šole postali področni prvaki za šolsko leto 2018/19.

V predtekmovanju so premagali ŠCC SŠMM in GCC ter se s  1. mestom v skupini uvrstili v finalno tekmovanje. V finalu področnega prvenstva so prikazali odlično igro ...

Krožek Mladi in denar

Vabljeni na predstavitev krožka, ki bo v sredo, 7. 11. 2018, ob 13. uri, v učilnici 210

 

Katere trditve so pravilne:

 

a) Denarni zapis je stanje na bančnem računu.

b) Osebni finančni načrt lahko vodimo tudi s pomočjo spletne aplikacije.

c) Ni pomembno pri kateri banki imamo odprt bančni račun.

d) Mladi ne potrebujejo nobenih ...

Hiša EU

Dijaki 3. b, 4. b, in 4. c so se v petek, 19. oktobra, udeležili predavanja g. Petra Jakše iz Hiše EU v Ljubljani. Vsebina predavanja se je nanašala na večjezičnost v Evropski uniji, na globalizacijo, kulturno raznolikost in večjezičnost, ki oblikuje naš vsakdan tako na osebni ravni kot tudi v profesionalnem in družbenem življenju. Vsakemu ...

Športni dan

Letni športni dan za 1. a, b in c bo 23. 10. 2018. Odšli bomo na Brnico, zato se oblecite in obujte športno ter vremenu primerno. S seboj vzemite malico in pijačo.

Zbor dijakov in spremljevalcev bo ob 8.30 pri kipu splavarja ob Osrednji knjižnici Celje.

Diajki, ki ste naročeni na malico, jo lahko prevzamete med 7.15 in 8.00.

Udeležba je ...

Ekskurzija v čokoladnico Zotter in Gradec

Popotniški krožek organizira ekskurzijo v čokoladnico Zotter in Gradec. Prijavite se lahko pri profesorici Poloni Frajzman do 24. 10. 2018. Več preberite v vabilu.

Dan turizma in dan jezikov malo drugače

V soboto, 29.9.2018, smo na SŠGT Celje povezali dan turizma z dnevom jezikov. Skupina 44 dijakov se je skupaj s tremi profesoricami podala na ekskurzijo v Trst. Tam nas je pričakala močna burja, vendar so bili sončni žarki vseeno toliko močni, da smo ostali dobre volje. Ogledali smo si glavne znamenitosti kozmopolitskega mesta, med drugim rimske ...

Polfinale v odbojki na mivki

DP ODBOJKA NA MIVKI – POLFINALE DIJAKI

 

24. 9. 2018 je v Mariboru potekalo polfinale državnega prvenstva v odbojki na mivki za dijake. Ekipo naše šole so sestavljali: Damijan Randl. Jernej Štojs, Jaka Udrih, Nik Matko ter Vladimir Tcaciuc. Fantje so se odlično odrezali in dosegli tretje mesto. Trener: Bojan Ovca,prof.

Svetovni dan turizma

Prvo delovno soboto v letošnjem letu smo posvetili svetovnemu dnevu turizma, ki ga vsako leto obeležujemo 27. 9. Dijaki četrtih letnikov so z mentorji pripravili številne zanimive delavnice.

Prvo mesto na tekmovanju vodnikov

26. septembra je v Celju potekalo državno tekmovanje v turističnem vodenju na temo CELJE ZA MLADE v organizaciji Turistične zveze Slovenije.  Tekmovanja sta se udeležila  tudi dijaka naše šole Monika Seničar iz 4. b (mentorica mag. Polona Frajzman) in Rok Tratnik iz 4. c (mentor Janez Turnšek). Oba sta odlično opravila svoje delo in sta vodenje ...

Preživite dan turizma malo drugače

Letos bomo dan turizma povezali z dnevom jezikov. V okviru aktiva tujih jezikov bomo organizirali ekskurzijo v Trst in njegovo okolico.

Tja se bomo odpravili v soboto, 29. 9. 2018, ob 6. uri zjutraj. Oglejte si program potovanja.

Prijave zbiramo v kabinetu 315. Število mest je omejeno (45).

 

Za aktiv tujih jezikov,

mag. Ksenija Keršič Gaal, ...

Obiskali smo Terme Snovik in Škofjo Loko

V sredo smo dijaki 2. c in 2. b obiskali Škofjo Loko. Najprej smo si ogledali mestno jedro, ki je prečudovito in tudi zgodovinsko pestro. Nato smo si ogledali Terme Snovik, ki so mi bile še posebej všeč. Tam smo se razdelili v dve skupini po razredih. Prva skupina je šla na ogled Term, druga pa je imela predstavitev poklicev: animator, receptor, ...

Zlato in bron na državnem tekmovanju iz finančne pismenosti mladih

V okviru projekta finančnega opismenjevanja mladih, ki ga izvaja revija Moje finance, smo se udeležili državnega tekmovanja iz finančne pismenosti mladih. V kategoriji srednjih strokovnih šol je Tatjana Terbovc iz 3. a zasedla odlično četrto mesto in prejela zlato priznanje, Dimitrije Pešič iz 2. a bronasto priznanje in Anika Kropf iz 2. b ...

Lara Rituper na evropskem prvenstvu v odbojki

Lara Rituper iz 1.b je članica ženske odbojkarske kadetske reprezentance Slovenije. Januarja  se je z ekipo udeležile kvalifikacij v Olomoucu na Češkem. Dekleta so se uvrstila na evropsko prvenstvo. To je potekalo od 13.4.-21.4. v Sofijj v Bolgariji, zasedle pa so zadovoljivo 8. mesto. 
Čestitamo.

Ekskurzija v Terme Snovik in Škofjo Loko

V sredo, 16. 5. 2018, bomo z dijaki 2. b in 2. c v sklopu modula Spoznajmo Slovenijo odšli na strokovno ekskurzijo v Škofjo Loko in Terme Snovik.

Odhod avtobusa s parkirišča za hotelom Celeia bo ob 7.00. Predvidevamo, da se bomo vrnili okrog 18.00 ure.

Oblecite in obujte se vremenu primerno. Ne pozabite tudi na dežnik.

Vsi, ki boste malico ...

Obisk osnovnošolcev iz Hrastnika

Takole veselo je bilo pri animaciji, ki sta jo za učence iz Osnovne šole iz Hrastnika v četrtek, 10. 5. 2018, pripravili Ajla Džafić in Tjaša Gradišek iz 3. b.

22. državno tekmovanje Mladi podjetnik Gea-College

Udeležili smo se 22. državnega tekmovanja mladi podjetnik, ki ga organizira Gea-College. Amadej Jevšenak in Andraž Koštric sva pod vodstvom profesorice gospe Brigite Košak izdelala  študijo izvedjivosti za aplikacijo “My best friend”, katere namen je reševanje problema s pozabljivostjo. Slednja je problem širom sveta. Aplikacija je uporabna tako ...

Dan odprtih vrat na FURS

V petek, 13. 4. 2018, smo se izbrani dijaki SŠGT Celje odpeljali  v Ljubljano. Po kratkem sprehodu po  mestu smo se odpravili na Posebni finančni urad, kjer so imeli dan odprtih vrat. Pripravili so predavanje na temo iger na srečo, saj je ena izmed njihovih nalog nadzor nad prirejanjem iger na srečo. Izvedeli smo, kakšna je razlika med klasičnimi ...

Državno tekmovanje iz znanja angleškega in nemškega jezika dijakov gostinskih in turističnih šol Slovenije

V četrtek, 12. aprila 2018, je na Šolskem centru Slovenj Gradec potekalo državno tekmovanje iz znanja angleškega in nem jezika.  Sodelovali so dijaki 3. letnikov programov SSI in dosegli odlične rezultate. Pri angleškem jeziku:

zlato priznanje je prejela Nina Petrič, 3. b (mentorica I. Senica Rudnik)

srebrno priznanje je prejela Ana Jakopin, 3. ...

Pouk zgodovine v angleščini

Naravna govorka angleškega jezika Sylvia Zajc je popestrila pouk zgodovine na SŠGT Celje. V mesecu aprilu 2018 sem jo povabila v 1. č-razredin jo prosila, da v angleščini predstavi zgodovino dežele, iz katere izhaja. Afrika in njena kolonialna razdeljenost je del učnega načrta in dijaki so tako imeli edinstveno priložnost, da spoznajo kolonialno ...

Mladi geografi na SŠGT Celje

Geografsko tekmovanje na SŠGT Celje postaja vsakoletna praksa, ki privablja vedno več dijakov.

Na letošnjem šolskem geografskem tekmovanju v januarju 2018 je sodelovalo 40 nadebudnih mladih geografov. Tema letošnjega tekmovanja je bila »Trajnostni turizem za razvoj«. Kar 14 dijakov je doseglo bronasto geografsko priznanje. Najuspešnejše med njimi ...

SŠGT Celje na OŠ Šmarje pri Jelšah

V četrtek, 29. marca, smo dijaki SŠGT Celje aktivno sodelovali na promociji poklicev  za osmošolce na OŠ Šmarje pri Jelšah.

Urška Jecl, Bianca Thieme in Marko Stoklas so pripravili zanimivo predstavitev naše šole ter izvajali animacije v duhu prihajajočih velikonočnih praznikov.

Valentina Kokol, Rebeka Lugarič, Nejc Sovič, Dejan Tkavc in Žiga ...

Nova raziskovalna naloga

“Čaj … je religija umetnosti življenja”

(Kakuzo Okakura, The book of tea)

Filip in Urh Burnik ... mlada raziskovalca. Filip, naš dijak iz oddelka 4. a, Urh, brat dvojček, dijak Gimnazije Celje - Center.

Poleti, leta 2017, sta opravila mednarodno priznan tečaj za čajnega šampiona. Na predavanju sta pridobila veliko znanja o čaju, a se njegove ...

Ekskurzija v Prago

Dijake 3. a, b, c in č obveščamo, da je odhod v Prago v petek, 6. 4. 2018, ob 4.00 uri s parkirišča za hotelom Celeia.

Tirolska, Bodensko jezero in Švica

V soboto, 24. 3. 2018, smo se dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje odpravili na izlet. Pot nas je najprej popeljala preko severne meje vse do Innsbrucka. Tam smo imeli postanek za panoramski ogled mesta in nekaj znamenitosti, kot so katedrala Sv. Jakoba, dvorna palača idt. vsekakor  pa je ogled mesteca popestril tudi ogled znane ...

Predstavitev poklicev na OŠ Debro

V torek, 23. marca, smo se v popoldanskih urah udeležili predstavitve srednjih šol za učence osmih  razredov obeh osnovnih šol v Laškem. Predstavitev je potekala na osnovni šoli Debro. Predstavile smo izobraževanje na naši šoli, naše izkušnje iz delovne prakse, mednarodnih izmenjav preko Erazmusa +, tekmovanj in strokovnih ekskurzij. Pri ...