Praktični pouk s strokovnjaki iz hotela Radisson Blu

Objavljeno 16.01.2020 ob 08:40 v naslednjih kategorijah: Kuharstvo, Strežba, Prva stran

V ponedeljek, 13. 1. 2020, je praktični pouk kuharstva in strežbe v 3. d in e potekal pod budnim očesom strokovnjakov iz hotela Radisson Blu iz Ljubljane. Njihov executive chef Jernej Sedušak s svojo asistentko in eden izmed natakarjev so svoje izkušnje delili z našimi dijaki.

Vabimo vas k ogledu forografij na naši FB strani.

Kava in Latte Art

Danes se je pri nas mudila naša nekdanja dijakinja Eva Bogdan, ki sedaj svoje bogato znanje prenaša na študente BIC Ljubljana. Dijakom je predavala o kavi, nato pa še demonstrirala, kako se ustrezno pripravi. Dijaki 3. a so lahko spoznali tudi Latte Art, umetnost ustvarjanja podob z mlečno kremo. Tako smo izpeljali še eno medpredmetno sodelovanje, ...

Davčno opismenjevanje mladih

Ste se že vprašali, kaj bi bilo, če ne bi bilo davkov? Na prvi pogled super, ampak … Strokovnjaki iz FURS so dijakom 3. letnikov programa gastronomija in turizem razložili, da so davke poznali že pred 3500 leti, zakaj je pomembno, da jih plačujemo, kako se polnijo in praznijo javne blagajne in še več. Delavnica je potekala v sklopu projekta ...

Informativna dneva 2020

Spoštovani bodoči dijaki in študenti, spoštovani starši.

Vabljeni na informativna dneva Dijaškega in študentskega doma Celje, ki bosta:

v petek, 14. februarja 2020, od 08.00 do 13.00 ter od 15.00 do 18.00, v soboto, 15. februarja 2020, od 08.00 do 12.00.

Veselimo se vašega obiska.

Prijava za bivanje v dijaškem domu

Če želite v naslednjem ...

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

V petek smo na naši šoli s proslavo Prešeren je v zraku počastili slovenski kulturni praznik. Prešeren je, kot ugotavlja E. Johnson Debeljak, za Slovence tako pomemben kot zrak, ki ga dihamo. Tako smo torej vdihovali modre, rimane, prenesene – pa tudi navadne besede. Pesem o Sloveniji je zapela Anja Luc, dijakinja 1. b, Maj Zimšek (4. a) pa je »po ...

Praktični pouk turizma malce drugače

Praktični pouk turizma je ta teden v 3. b in 3. c potekal precej drugače kot običajno. 5. in 6. februarja smo v goste povabili predstavnika turistične agencije Kompas, ki sta dijakom na zanimiv način predstavila, kaj vse je potrebno storiti, da se izdela program potovanja, ki ga turistična agencija ponudi gostu. Klemen Podlogar in Igor Bečirić sta ...

Več znanja za več turizma

 

V sredo, 29. januarja, je v okviru največje sejemske prireditve s področja turizma pri nas Alpe Adria, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, potekal tudi festival Več znanja za več turizma. Turistična zveza Slovenije na ta način omogoča mladim, da doživijo izkušnjo s celodnevno predstavitvijo na sejmu. Letos je bila tema dogodka Festival naj ...

Zgode in nezgode turističnega vodnika

Dijakinje in dijaki 4. b in 4. c so zelo pozorno prisluhnili predavanju izkušenega turističnega vodnika  Gregorja Košca, ki jim je na zelo zanimiv način predstavil tudi manj lepe strani tega poklica. Kaj vse se lahko vse zgodi na potovanju in kako mora v takšnih primerih ukrepati turistični vodnik? Ni pa pozabil poudariti, da je to zelo lep poklic ...

Festival naj bo - Noč pod utrinki

Na 17. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma, ki bo 29. 1. 2020 potekal v okviru največjega turističnega sejma Alpe Adria v  Ljubljani, bomo sodelovali tudi dijakinje in dijaki 4. c razreda: Jan Šuberger, Lucija Zamernik, Nadja Voglar in dijak 3. c razreda Marcel Ugovšek.  Predstavili se bomo s projektom, ki smo ga poimenovali Noč pod ...

Ivanje – praznovanje kresne noči

Turistična zveza Slovenije organizira 17. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo Festival naj bo. Dijaki 4. b EGD Julija Stolec, Eva Hohnec, Maša Čanč in Marko Stoklas sodelujejo z nalogo Ivanje. Pripravili so festival starodavnega slovanskega praznovanja poletnega sončnega obrata. Nalogo lahko preberete na tej povezavi. Vabimo vas ...

Zimski športni dan

Zimski športni dan bo 23. 1. 2020. Razpored in navodila najdete na tej povezavi.