Kuharstvo

Aktiv kuharstva sestavljamo učitelji, ki poučujemo teorijo in prakso kuharstva. Poučujemo v štirih modernih praktičnih kuhinjah, da dijaki usvojijo čim več praktičnega znanja s področja kuharstva. Dijake poleg rednega vzgojno-izobraževalnega dela spodbujamo tudi z delom in sodelovanjem v krožkih: zeliščarski, slaščičarski, pekarski, krožek »magic-box«, v katerih spoznavajo novosti in se pripravljajo na različna tekmovanja v Sloveniji in tujini. Veliko dijakov kuharstva spodbudimo tudi k rednemu sodelovanju pri izmenjavah dijakov z drugimi državami, kjer pridobivajo znanje jezikov in kulinarike drugih držav. Dijake spodbujamo, da pridobljeno znanje in spretnosti čim koristneje uporabijo pri svojem nadaljnjem delu.

Zeliščarska delavnica za dijake 1. f

(Objavljeno 31.05.2019 ob 09:06 v naslednjih kategorijah:
Prehrana, Kuharstvo, Prva stran
)

Za dijake 1. f smo 22. 5. pripravili zeliščarsko delavnico. Izvedla jo je gospa mag. Alenka Zapušek s kmetije Vrhivšek. Predstavila je dejavnost kmetije, v zeliščarski delavnici pa so se dijaki seznanili z uporabo zelišč v praksi.

[več]

Predstavitev žarov Weber

(Objavljeno 27.05.2019 ob 09:10 v naslednjih kategorijah:
Kuharstvo, Prva stran
)

Miha Mastnak iz 3. a je za svoje sošolce in sošolke pripravil predstavitev žarov Weber. Pri obsežni in zahtevni nalogi sta mu na pomoč priskočila oče Dejan Mastnak in Urban Kreže iz 2. e. Mentor Boštjan Bezgovšek je tako pri pripravi izrednih obrokov dijakom omogočil učenje na izjemno zanimiv način. Pripravili so zorjeno slovensko govedino, krško-poljskega prašiča, krompir, ovit s slanino, koruzo s prelivom, za sladico pa pico z maskarponejem , čokolado in jagodami. Le malokdo se lahko pohvali ...

[več]

Dietni kuhar

(Objavljeno 25.04.2019 ob 10:41 v naslednjih kategorijah:
Kuharstvo, Izobraževanje odraslih, Prva stran
)

Podelili smo 14 certifikatov po uspešno opravljenem usposabljanju za NPK dietni kuhar. Čestitamo.

[več]
Na arhiv aktiva
Elektronsko gradivo
Učbeniki