Kuharstvo

Aktiv kuharstva sestavljamo učitelji, ki poučujemo teorijo in prakso kuharstva. Poučujemo v štirih modernih praktičnih kuhinjah, da dijaki usvojijo čim več praktičnega znanja s področja kuharstva. Dijake poleg rednega vzgojno-izobraževalnega dela spodbujamo tudi z delom in sodelovanjem v krožkih: zeliščarski, slaščičarski, pekarski, krožek »magic-box«, v katerih spoznavajo novosti in se pripravljajo na različna tekmovanja v Sloveniji in tujini. Veliko dijakov kuharstva spodbudimo tudi k rednemu sodelovanju pri izmenjavah dijakov z drugimi državami, kjer pridobivajo znanje jezikov in kulinarike drugih držav. Dijake spodbujamo, da pridobljeno znanje in spretnosti čim koristneje uporabijo pri svojem nadaljnjem delu.

Praktični pouk s strokovnjaki iz hotela Radisson Blu

(Objavljeno 16.01.2020 ob 08:40 v naslednjih kategorijah:
Kuharstvo, Strežba, Prva stran
)

V ponedeljek, 13. 1. 2020, je praktični pouk kuharstva in strežbe v 3. d in e potekal pod budnim očesom strokovnjakov iz hotela Radisson Blu iz Ljubljane. Njihov executive chef Jernej Sedušak s svojo asistentko in eden izmed natakarjev so svoje izkušnje delili z našimi dijaki.

Vabimo vas k ogledu forografij na naši FB strani.

[več]

Naravna govorka pri pouku kuharstva

(Objavljeno 22.10.2019 ob 17:44 v naslednjih kategorijah:
Kuharstvo, Prva stran
)

Gospodu Bezgovšku se je pri pouku kuharstva pridružila naravna govorka Sylvija Zajc. Dijaki so o prekmurskih jedeh, ki so jih pripravili, spregovorili po angleško.

[več]

Zeliščarska delavnica za dijake 1. f

(Objavljeno 31.05.2019 ob 09:06 v naslednjih kategorijah:
Prehrana, Kuharstvo, Prva stran
)

Za dijake 1. f smo 22. 5. pripravili zeliščarsko delavnico. Izvedla jo je gospa mag. Alenka Zapušek s kmetije Vrhivšek. Predstavila je dejavnost kmetije, v zeliščarski delavnici pa so se dijaki seznanili z uporabo zelišč v praksi.

[več]
Na arhiv aktiva
Elektronsko gradivo
Učbeniki